Sfaturi culinare

#alimente otravitoare #alimente toxice #rubarba #alimente #cartofi #sfaturi culinare #oua #seminte

Alimente care ucid daca nu sunt consumate corect

Peste 14 milioane de persoane mor anual in urma consumarii unor alimente toxice. Toata lumea este expusa insa acestui risc! Iata care sunt alimentele comune, pe care le consumi adesea si care te pot omori daca nu le prepari corect.

Cartofii

Cartofii tinuti la lumina incep sa dezvolte portiuni verzi sub coaja. Acestea se datoreaza nivelului de solanina, o substanta extrem de toxica, utilizata adesea ca fungicid si pesticid. Mai mult, cartofii care incoltesc, dezvolta chaconina, un alt compus otravitor. Aceasta se regaste insa doar in muguri.

Este foarte important ca inainte de preparare sa inlaturi toate partile necomestibile ale cartofilor: coaja, muguri si partile verzi.

Sursa foto: theloop.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete