Sfaturi culinare

#retete # retete martie #retete de primavara #alimente de sezon

Alimente de sezon: primavara

Odata cu luna martie, poti schimba dieta de iarna cu cea de primavara . In martie este ultima perioada in care poti folosi in bucatarie alimente specifice sezonului rece. Totodata, introduci alimente proaspete si incerci noi arome.

Diversifica dieta zilnica prin introducerea alimentelor aflate la sfarsit de sezon si a celor care abia apar pe piata. Din prima categorie fac parte alimente precum carnea de iepure, portocalele rosii, prazul sau stridiile. Din a doua categorie fac parte ceapa verde, urzicile, broccoli, spanac.

Cateva recomandari de primavara

Ceapa verde aduce prospetime in preparatele de primavara. Foloseste-o la aperitive traditionale cu branzeturi si masline. Mai tarziu, de paste, ceapa verde este un ingredient de baza pentru masa festiva.

Prazul este un aliment specific perioadei august - martie, ideal pentru mancarurile cu legume si verdeata. Fiert, facut la gratar sau sote, prazul este hranitor si foarte gustos, potrivit atat cu mancaruri cu carne, cat si in cele vegetariene.

Urzicile nu sunt iubite de toata lumea, insa acest tip de verdeata poata fi folosit cu succes in mancarurile proaspete de primavara. Bogate in fier, urzicile sunt gustoase si pot inlocui o portie de spanac atunci cand vrei sa variezi putin mancarea.

Iata cateva alimente recomandate pentru mancare in perioada de primavara:


broccoli
usturoi
ceapa verde
ridichi
andive
praz
sfecla rosie
varza de bruxelles
varza
conopida
salata verde
pastarnac
cartofi
urzici
spanac
carne de iepure
cod
midii
kiwi
lamai
portocale
fructul pasiunii
ardei iuti
telina
somon.

Retete de primavara

Iata in continuare cateva preparate potrivite pentru sezonul de primavara:

Pizza cu verdeturi de primavara
Supa de primavara cu leurda
Salata de ceapa verde
Salata de broccoli si struguri
Mancare de usturoi cu broccoli
Marmelada cu lamaie

Retete de 8 Martie

Daca vrei sa pregatesti o surpriza culinara mamei tale sau unei femei din familie, inspira-te din retetele dedicate zilei de 8 Martie:

Telina umpluta cu branza
Salata cu branza albastra si pere
Bile cu rom si sunca
Salata cu sunca de porc
Aperitive crocante cu biscuiti si bacon

Foto: organicgrocerydeals.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.