Sfaturi culinare

#sfaturi culinare # alimente ieftine #alimente hranitoare

Alimente ieftine si hranitoare

Cand cumperi mancare, adesea se poate intampla sa te intorci cu de doua ori mai multe alimente decat planificasei la plecare si chiar cu jumatate dintre alimentele pe care voiai sa le cumperi. Uneori, sa gatesti acasa este un lucru costisitor. Un mod istet de a cumpara mancare este sa alegi alimente ieftine si nutritive.

Afla ce ingrediente poti cumpara cu bani putini si ce mancaruri gustoase sa faci cu aceste ingrediente:

Lintea

Lintea costa putin, contine multe fibre si proteine si este saraca in grasimi. Fa o salata de linte cu rosii pentru o mancare usoara, de vara. La acest preparat se mai foloseste branza halloumi, coriandru, lamaie si usturoi. Lintea poate fi folosita cu succes si pentru legumele umplute. Incearca o mancare de ardei umpluti cu linte.

Pastele integrale

Pastele integrale nu costa mult. Acest aliment contine vitamine si fibre, fiind hranitoare si mai sanatoase decat pastele obisnuite. Daca iti plac pastele cu peste, pregateste o portie de spaghete integrale cu sardine. Pregatite cu rosii, usturoi, capere si patrunjel, aceste spaghete pot fi un praz perfect acasa sau pentru pachetelul de serviciu.

Cartofii

Copiii nu vor sa auda de cartofi decat daca este vorba despre cartofii prajiti. Si adultii ocolesc cartofii uneori. Aceasta leguma nu este nesanatoasa daca se pregateste fara sosuri sau carne cu grasime. Cartofii contin potasiu, fier, proteine si fibre. Apoi, acest aliment este unul dintre cele mai ieftine de pe piata si unul dintre cele mai versatile. Pregateste o tava de cartofi noi cu lamaie si patrunjel. Mancarea este simpla, dietetica si poate fi servita simpla sau alaturi de alt preparat, de la salate verzi la fripturi de pui sau peste.

Orezul brun

Orezul brun contine fibre, proteine si minerale. In plus, este un aliment ieftin si usor de procurat. Cu acest aliment poti face mancaruri romanesti si chiar retete internationale. Pregateste un orez cu broccoli si morcovi. Serveste-l ca atare sau impreuna cu friptura de pui sau o salata simpla.

Foto: tasteofhome.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.