Sfaturi culinare

# tendinte 2021 #preparate culinare #arome #condimente #galerie

Aromele anului 2021! Vor fi vedetele preparatelor, potrivit expertilor

Potrivit expertilor in arta culinara, in 2021 vor deveni vedete, mai mult decat oricand, cateva arome care dau savoare mancarurilor si care, sunt ignorate de multe persoane. 

1. Lamai uscate (sau lime negre)

Lamaile sunt de mult timp vedetele bucatariilor din intreaga lume, fie ca sunt folosite pentru bauturi, deserturi sau preparate sarate. Anul acesta, vor fi insa la mare cautare lamaile negre sau lamaiel uscate. Acestea poat fi folosite in diverse preparate carora le va da o aroma intensa. Fie folosite sub forma de felii, fie sub forma de pulbere, lamaile uscate vor da o aroma unica mancarurilor si bauturilor. Aceste lamai sunt folosite intens in bucatariile din Orientul Mijlociu, dar isi face loc si in preparatele traditionale fiecarei tari in parte. In Europa acestea sunt apreciate in special in prepararea cocktail-urilor precum ginul tonic. 

2. Cafea

Cafeaua este departe de a fi o aroma noua, insa in 2021 nu se va rezuma doar la ceasca de cafea bauta dimineata. Aroma de cafea va fi intens cautata in 2021, potrivit expertilor, in tot felul de preparate, de la bomboane, inghetata, prajituri si chiar sosuri pentru diverse preparate sarate.  

3. Garam Masala

Garam Masala este un mix de condimente indiene precum: chimen, scortisoara, cardamom, piper si coriandru. Acest condiment este de nelipsit din celebrele Tikka Masala, preparate pe care orice turist le incearca macar o data cand calatoreste in strainatate. Acum, cand calatoriile sunt aproape imposibile, cei mai multi vor dori sa prepare Tikka Masala acasa, pentru a le aminti de zilele de vacanta. Insa, acest condiment poate fi folosit cu succes in orice tocanita, dar pot fi folosite si in preparate neasteptate, precum inghetata. 

4. Ghimbir

De ghimbir au auzit multi. Se gaseste peste tot, devenind extrem de popular in ultimii ani, in special pentru proprietatile medicinale. Cu toate acestea, radacina de ghimbir cu o aroma intensa si usor picanta este un ingredient minune si in bucatarie. Ghimbirul a acaparat insa bucatariile din intreaga lume si este intens folosit in preparate culinare, in deserturi si chiar in bauturi. Iar anu acesta se pare ca ghimbirul va fi mai cautat decat oricand.

5. Lavanda

Lavanda sau levantica este cunoscuta in special pentru parfumul acesteia imbietor si relaxant, fiind folosita intens pentru prepararea uleiurilor esentiale si a parfumurilor. Dincolo de acestea insa, lavanda este folosita si in gastronomie. Aroma forilor de lavanda se asorteaza perfect cu ciocolata, fursecurile si alte preparate dulci. Mai este folosita si in prepararea diferitelor cocktail-uri. Insa, in 2021 lavanda va fi folosita intens si in moduri mai putin conventionale, si anume, la prepararea gustarilor sarate, precum chipsuri.

6. Sumac

Expertii in gastronomie considera sumacul unul dintre condimentele care vor prinde tot mai mult teren in arta culinara in 2021. Acest condiment ce provine din bucataria din Orientul Mijlociu si cea mediteraneana face ca un fel de mancare sa prinda viata. Acesta este folosit cu succes in salate, in condimentarea apitivelor, dar si in diverse mancaruri. Are un gust acrisor si o aroma florala ce ofera fiecarui preparat un gust desavarsit. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului