Arta bucatariei italiene: 6 greseli de evitat, daca vrei sa mananci ca un italiano vero

Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #mancaruri italiene #bucataria italiana #arta bucatariei italiene

Arta bucatariei italiene: 6 greseli de evitat, daca vrei sa mananci ca un italiano vero

Bucataria italiana este larg raspandita in intreaga lume si fiecare dintre noi stie cel putin o reteta de paste cu care se mandreste. Din pacate, buctaria italiana a suferit numeroase modificari, fiecare schimband ingrediente din preparate sau consumand mancarurile "ca acasa", nu ca in Bella Italia. Daca vrei sa mananci ca un italiano vero, trebuie sa eviti urmatoarele greseli atunci cand prepari sau consumi produse italiene.
 

1. Nu pune condimente in apa in care fierbi pastele

Vrei sa dai mai mult gust pastelor? Foarte bine, ai voie sa faci acest lucru doar dupa ce le-ai fiert in apa cu sare. Niciodata nu adauga mirodenii sau ulei in apa in care fierbi pastele, deoarece le alterezi textura.

2. Nu manca paste cu ketchup

Oricat de grabit ai fi, nu consuma niciodata paste cu ketchup. Pentru un italian, aceasta combinatie este considerata o ofensa colosala, mai ales ca prepararea sosului de baza (rosii, ulei de masline, foarte putin usturoi) nu-ti ia mai mult de 2-3 minute.

3. Nu incura tipurile de paste si sosurile

In bucataria italiana adevarata, fiecarui tip de paste ii corespund anumite sosuri. Astfel, celebrele "Spaghetti Bolognese" nu ar trebui sa fie spaghete, ci tagliatelle cu sos bolognez.

4. Nu toate retetele de paste sunt italiene

Cu siguranta ai auzit, preparat si chiar mancat paste cu chiftele sau paste al pollo, dar stiai ca aceste mancaruri nu sunt italiene? Multe dintre preparatele "italiene" sunt simple adaptari dupa preferintele personale sau dupa retetele din restaurante.

5. Nu prepara salata Caesar la o masa italiana

Daca te hotarasti sa prepari doar mancaruri italiene pentru invitatii tai, evita salata Caesar. Este foarte indragita de americani, dar niciun italian adevarat nu o consuma si nu o recunoaste ca facand parte din meniul traditional.

6. Nu conuma cappucino la finalul mesei

Fie ca iei masa la restaurant, fie ca o iei acasa, trebuie sa stii ca la final nu se bea niciodata cappucino, ci cafea. Sigur, poti consuma cappucino, daca il preferi in locul cafelei, dar un italian adevarat nu va trada niciodata ceasca de cafea pentru un produs dulce cum este cappucino.

Sursa foto: capuano5g.wordpress.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.