Sfaturi culinare

#cartofi prajiti #cartofi #secrete cartofi prajiti #condimente cartofi prajiti

Asa faci cei mai buni cartofi prajiti! Ingredientul tinut secret de bucatari!

Cine nu adora cartofii prajiti? Insa ai observat ca de cele mai multe ori cartofii prajiti de la restaurant sunt mult mai gustosi decat cei preparati in casa? Acest lucru se datoreaza unui condiment tinut secret de bucatari inca din cele mai vechi timpuri.

 

Cei mai buni cartofi prajiti sunt cei care sunt trecuti de doua ori prin tratamentul termic. Prima data trebuie prajiti la temperatura mica, apoi scosi si pusi pe un servet de hartie ca sa se absorba tot uleiul. Dupa ce se racesc putin, se pun din nou in ulei foarte incins pentru a deveni crocanti.

Modul de preparare este simplu. Mai intai se curata si se spala cartofii. Apoi se taie, iar aceasta este partea cea mai importanta. Cea mai buna metoda de a-i taia este cu ajutorul unei mandoline, dar daca nu aveti taiati-i in felii cu grosimea de maximum un centimetru. Fiecare felie se taie apoi in bastonase, scrie realitatea.net.

Cartofii taiati se pun in apa rece intr-un bol mare, pentru 20 de minute pentru a scapa de excesul de amidon. Apoi se scot si se usuca cu un prosop de bucatarie. Se mai lasa putin, intinsi intr-un singur strat pentru a se usca la aer.

Se prajesc bastonasele de cartofi in baie de ulei, bine incins, lasa pana devin aurii. In timp ce se rumenesc in tigaie sau tuci, adauga si cateva rondele de ustoroi, le va da o aroma absolut fabuloasa!

Se scot, se pun pe un prosop de hartie, se lasa sa se raceasca complet si apoi se pun in ulei foarte incins, intr-o tigaie. Trebuie sa fie un singur strat de cartofi. Se lasa cartofii pana devin brun-aurii. Dupa ce sunt gata se scot pe un prosop de hartie care sa absoarba tot uleiul.

Sursa foto: unsplash.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.