Sfaturi culinare

#preparare piure #piure de cartofi #piure #sfaturi culinare

Asa prepari cel mai gustos si cremos piure de cartofi! Trucurile pe care trebuie sa le stii si tu

Poate parea simplu sa prepari piureul de cartofi, insa pentru a obtiune acel piure perfect, pe care numai bucatarii Chefi reusesc sa-l obtina, trebuie sa stii cateva trucuri tinute secrete de acestia.

1. Foloseste mai multe tipuri de cartofi

Daca obisnuiesti sa folosesti un singur tip de cartofi pentru prepararea piureului, renunta la acest obicei. Foloseste in proportii egale atat cartofi albi cat si cartofi rosii.

2. Spala cartfii foarte bine

Chiar daca ii speli inainte de a-i curata de coaja, este foarte important sa-i mai speli si dupa ce ii tai cubulete. Cartofii de spala in doua, trei ape, pana cana aceasta devina limpede.

3. Pune cartofii la fiert, in apa rece

Catofii nu se pun la fiert in momentul in care apa clocoteste. Pune-i de la inceput in vasul cu apa si lasa-i in acesta pana sunt bine fierti. Daca pui cartofii la fiert in apa clocotita, acestia se vor prepara mult prea repede la suprafata si vor ramane cruzi in interior.

ATENTIE! Nu uita sa adaugi si una, doua lingurite de sare in timp ce acestia fierb.

4. Scurge cartofii foarte bine

In momentul in care acestia s-au fiert, pune-i la scurs intr-o sita. Asteapta pana in momentul in care cartofii sunt bine scursi, apoi pune-i in vasul in care urmeaza sa prepari piureul.

5. Adauga untul topit si laptele cald

Pentru a obtine un piure perfect este foarte important sa adaugi untul topit si laptele caldut. In acest fel piureul iese cremos si pufos. La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Sursa foto: maxpixel.net

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.