Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #branza emmentaler #branza emmental #branza elvetiana

Branza Emmental, savoare elvetiana in bucataria ta

Emmental este o branza gourmet de foarte buna calitate, produsa in Elvetia de sute de ani. Cu o textura cremoasa si un gust delicios, Emmental este ideala pentru un rasfat cu fondue din branzeturi, dar si pentru sandwich-urile calde din iarna.


Branza elvetiana Emmental

Branza Emmental sau branza Emmentaler este una dintre cele mai populare tipuri de branza din Elvetia. Aceasta este originara din valea Emme, in cantonul Bern.

Emmentaler se produce in Elvetia din secolul al XIII-lea. Branza se obtine din lapte de vaca si este maturata intre 4 si 14 luni, in functie de tipul de branza dorit, mai usoara sau cu un gust mai pregnant. Vacile de la care se obtine laptele sunt hranite cu iarba si fan, nu si cu siloz. In procesul de fabricatie nu se folosesc aditivi si nici ingrediente modificate genetic.


Cum arata branza Emmental

Pentru a cumpara o branza Emmental originala, trebuie sa stii cum sa o distingi. Emmental este o branza de culoare galbena, semi-tare.

Branza are un gust usor picant si o textura cremoasa. Emmental este usor de recunoscut dupa gaurile create in procesul de productie. Grosimea branzei trebuie sa se situeze intre 16 si 25 cm. Branza este invelita intr-o coaja tare. Cauta pe pachet marca inregistrata pentru a cumpara o branza originala.


Cum folosesti branza Emmental in bucatarie

Branza Emmental este un aliment pe care il poti folosi in preparate reci si calde in bucatarie. Alimentul poate fi folosit la micul dejun, in gustari si deserturi.

Emmental este potrivita pentru fondue de branza, in sandwich-uri, la un platou cu branzeturi si fructe pentru desert. Pentru a prepara un fondue de branza dupa reteta alpina, pe langa branza, se mai foloseste vin alb, unt, usturoi (untul topit pe foc si amestecat cu vinul si usturoiul), faina si amidon de porumb. Amestecul se lasa la fiert pana cand sosul da in clocot, apoi se serveste cu crutoane.

Emmental este apreciata si calda, topita, in mancaruri precum quiche, sandwich la toaster, ca sos peste ton, in cordon bleu etc.

Incearca o reteta de conopida cu branza si somon in care folosesti branza Emmental.


Cum depozitezi branza Emmental

Pentru a se mentine proaspata cat mai mult timp, tine Emmental in frigider, in ambalajul original. Poti inveli branza si in hartie cerata, apoi o poti pune intr-o punga de plastic. Emmental poate fi si inghetata pentru a fi folosita mai tarziu in sosuri, tocanite sau supe, insa isi va pierde o parte din proprietati.

Sursa foto: todayifoundout.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare