Sfaturi culinare

#bucatari celebri #martha stewart

Bucatari celebri - Martha Stewart - Reteta perfecta de macaroane cu branza

Acasa.ro te invita sa urmaresti un serial culinar delicios de savuros, in care descoperi, saptamanal, retete si secrete ascunse ale unora dintre cei mai renumiti bucatari ai lumii. Astazi, intram in culisele bucatariei Marthei Stewarti. Pentru ca tot este inceput de saptamana si nu avem mult timp pentru gatit, ne-am gandit la una dintre cele mai simple, gustoase si indragite retete ale Americii - macaroanele cu branza, personalizate in stilul incomparabil al Marthei!


Cine este Martha Stewart?



Cu o istorie personala zbuciumata si cu un parcurs profesional mereu in ascensiune, Martha Stewart a fost numita cea mai puternica femeie din lume, in 2001, de catre ziarul Ladies Home, si este cel mai indragit bucatar al Americii.

Desi este implicata intr-o multime de afaceri diferite de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat, printre care se numara si Martha Stewart Living si Martha'S Kithen.

Martha este una dintre vedetele americane care si-au pus cel mai mult amprenta asupra imbunatatirii stilului de viata american, atat in ceea ce priveste gatitul, cat si modul de petrecere a timpului liber.


Reteta perfecta de macaroane cu branza a Marthei Stewart


Ingrediente:

  • 6 felii de paine (fara coaja, taiate in cubulete mici)
  • 8 linguri de unt nesarat
  • 1. 375 l lapte
  • 1/2 cana de faina alba
  • 2 linguri de sare kosher
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat macinata
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 500 g de cascaval ras
  • 225 g branza Gruyere rasa
  • 115 g branza Pecorino Romano rasa;
  • 450 g macaroane


Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 375 de grade. Topeste 2 linguri de unt intr-o cratita si toarna-l apoi peste paine, amestecandu-le usor.

Pune laptele intr-o oala, pe foc, iar intr-o tigaie separata, topeste restul de unt. Adauga faina in untul topit si amesteca bine un minut. Toarna laptele incins in amestecul de unt si faina, amestecand continuu, pe foc, pana se ingroasa. Opreste focul, adauga nucsoara, piperul negru, cayenne si 3/4 din fiecare tip de branza si amesteca bine.

Fierbe macaroanele al dente, intr-o oala cu apa si sare si scurge-le, apoi, intr-o strecuratoare.. Amesteca-le cu sosul de branza, toarna-le in vasul de iena si presara pe deasupra restul de branza si pesmetul format din paine. Baga-le la cuptor, 30 de minute.



Sursa foto: firstwefeast.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.