Sfaturi culinare

#cereale #retete #sfaturi culinare #bulgur

Bulgurul, o cereala sanatoasa pentru bucataria ta

Daca iti plac preparatele arabesti, atunci este vremea sa introduci un nou ingredient in retetele tale: bulgurul. Aceasta cereala sta la baza unora dintre cele mai gustoase preparate, precum salata tabbouleh cu mult patrunjel.

Bulgurul, o cereala gustoasa

Bulgurul este o cereala intalnita in special in bucataria din Orientul Mijlociu, in Asia de Sud, dar si in Europa. Aceasta cereala este un grau spart care se poate fierbe simplu sau impreuna cu diverse legume si condimente. Initial se indeparteaza invelisul extern al bobului cerealei, apoi miezul este uscat si zdrobit.

Acest ingredient se foloseste in supe, umpluturi, pilafuri etc. Bulgurul este ingredientul principal in salata tabbouleh si in kibbeh, crochete din carne asemanatoare unor chiftele.

Ingredientul este apreciat de mai multe popoare deoarece poate fi folosit cu succes ca substitut pentru couscous sau orez. In Turcia, bulgurul este pus in supa de pui impreuna cu taitei sau amestecat cu rosii, ceapa si ardei gras. In Statele Unite, bulgurul serveste ca garnitura in loc de orez. In India, bulgurul se serveste cu lapte si zahar. Poti face cu bulgur ardei umpluti, ghiveci de legume, sarmale, pilafuri, salate, supe etc.

In magazine, bulgurul se gaseste uscat, in pungi. Un pachet de bulgur bio te costa in jur de 14 lei. O calitate a acestui aliment este faptul ca se poate depozita o perioada lunga de timp. Bulgurul este bogat in fibre, vitamina B, fosfor, fier si magneziu. In comparatie cu orezul alb, bulgurul are un indice glicemic mai bun.

Inmoaie bulgurul intr-un castron cu apa 15 minute inainte de a-l folosi in diverse preparate.

Retete cu bulgur

Pentru o garnitura aromata, fa un pilaf de bulgur cu fructe uscate. Un astfel de preparat poate fi servit ca atare sau ca garnitura la diverse fripturi.

O salata delicioasa cu bulgur este salata libaneza tabbouleh. Serveste aceasta salata cu o lipie proaspata, de preferinta, calda.

O varianta de tabbouleh este salata tabbouleh cu branza halloumi.

Foto: thekitchn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare