Sfaturi culinare

#carne de pui #pui #carne #curcan #sfaturi culinare # carne de curcan

Carne de pui sau carne de curcan? Invata cum sa alegi ce e mai bun pentru tine

Tot mai multa lume lauda carnea de curcan in detrimentul celei de pui si de multe ori te intrebi cat e adevar si cat marketing in toata aceasta promovare. Ca sa lamurim dilema, iata care sunt plusurile si minusurile fiecaruia dintre cele doua tipuri de carne:

In primul rand, trebuie spus ca atat in cazul carnii de pui, cat si in cel al carnii de curcan important este modul in care au fost crescute pasarile. De aceea, e bine ca din start sa citesti cu atentie eticheta si sa eviti puii sau curcanii crescuti in sistem intensiv. Si la fel de important este modul in care a fost preparata carnea. Pielea trebuie indepartata atunci cand prepari carnea si trebuie evitat pe cat posibil sa o consumi prajita sau cu sosuri cu multe calorii.

Avantaje si dezavantaje

Sursa foto: kitchenfrau.com

Pieptul de curcan are aproape jumatate din caloriile celui de pui. Consumat fara piele, este cea mai slaba carne. 100 de grame de carne de curcan contin doar 0,5 grame de grasimi, ceea ce se traduce prin 70 de miligrame de colesterol si 110 calorii. Carnea de pui fara piele livreaza, la aceeasi cantitate de 100 de grame, 75 miligrame colesterol si 140 de calorii.

Cine isi doreste, in schimb, un nivel ridicat de proteine, e indicat sa aleaga carnea de pui. Aceasta contine de doua ori mai multe proteine decat cea de curcan. Proteinele sunt esentiale in dieta indiferent de varsta, intrucat intra in componenta musculaturii si sunt esentiale in mentinerea imunitatii.

Sursa foto: chefkey.com

Atentie mare si la consumul ficatului de pasare. Cel de pui are jumatate din caloriile celui de curcan si are cu o treime mai putina grasime, scrie site-ul sfatulmedicului.ro.

Mai mult, atunci cand cumperi carne de pasare din comert si nu din gospodariile traditionale, unde poti avea siguranta modului in care a fost crescut animalul, trebuie sa stii faptul ca, in ceea ce priveste carnea de pui, exista mari sanse ca pasarea sa fi fost tratata cu hormoni, antibiotice si sa fi fost hranit cu nutreturi tratate, in vreme ce curcanul nu mananca decat cereale, nu suporta tratamentele cu antibiotice si nu ii poate fi sporita artificial dezvoltarea.

Concluzie

Sursa foto: thesimpledad.com

Carnea de pui este mai bogata in grasimi si in calorii, insa are si un nivel mai ridicat de proteine. Daca vrei sa slabesti sau daca ai probleme cu colesterolul e bine sa alegi carnea de curcan si in special pieptul de curcan.

Sursa foto principala: cattell.net

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.