Sfaturi culinare

#pastrare oua #oua frigider #oua

Cat timp poti pastra ouale in frigider. Cand pot deveni periculoase pentru sanatate

Ouale pot fi foarte periculoase pentru sanatate daca nu sunt pastrate la o temperatura optima sau nu au fost manipulate corect. Aceste produse trebuie sa fie pastrate in frigider la temperatura 4°C. Refrigerarea incetineste inmultirea bacteriilor si ajuta la prevenirea patrunderii acestora in coaja. Astfel, pastrate la o temperatura corecta, rareori ouale se pot altera, atat timp cat au fost manipulate si depozitate corespunzator.

 

Calitatea oualor scade insa cu timpul. Spatiul de aer creste intr-un ou, iar galbenusul si albul devin mai subtiri si mai putin elastice. In cele din urma, poate pur si simplu sa se usuce in loc sa se strice. In ciuda acestor schimbari, un ou poate ramane perfect sigur de mancat mult timp.

De unde este recomandat sa cumperi oua si ce detalii trebuie sa urmaresti

Cumparati oua numai daca sunt vandute de la frigider sau cutie frigorifica.

Deschideti cutia si asigurati-va ca ouale sunt curate si cojile nu sunt crapate.

A se pastra cu promptitudine intr-un frigider curat, la o temperatura de 4° C sau mai mica. Folositi un termometru de frigider pentru a verifica.

Pastrati ouale in cutia originala si folositi-le in termen de 3 saptamani pentru cea mai buna calitate. 

Depozitarea corecta a oualor poate afecta atat calitatea, cat si siguranta:

Utilizati oua fierte (in coaja sau decojite) in decurs de o saptamana dupa gatit.

Utilizati oua congelate in decurs de 1 an. Ouale nu trebuie congelate in coji. Pentru a congela oua intregi, bateti galbenusurile si albusurile impreuna. Albusurile de oua pot fi, de asemenea, congelate singure.

Puneti la frigider resturile de oua fierte si utilizati in termen de 3 pana la 4 zile. Cand puneti la frigider o cantitate mare de resturi fierbinti care contin oua, impartiti-l in mai multe recipiente putin adanci, astfel incat sa se raceasca rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare