Sfaturi culinare

#compot #fructe #fructe de vara #menta #capsuni #cirese #visine

Ce compoturi poti pregati din fructe de vara

Capsuni, cirese, visine, afine, zmeura - aceste fructe de vara se pot transforma in compoturi delicioase pe care le vei savura cu placere nu doar in zilele toride, ci si in lunile de iarna. Pregateste compoturile si daca nu le consumi imediat, pune-le in borcane pe care sa le depozitezi in locuri racoroase si ferite de lumina.

Cumpara fructele proaspete, spala-le bine si pune-le la fiert cu apa, zahar si lamaie. Daca vrei le mai poti adauga si frunze de menta care vor adauga un efect racoritor, dar si scortisoara, cuisoare sau vanilie, pentru un plus de gust.
 

Compot de cirese
 

Una dintre cele mai gustoase conserve pentru iarna pe care le poti pregati din cirese este compotul. Acest compot de cirese este usor de preparat iar atunci cand il servesti este savuros si parfumat.  
 

Compot de capsuni
 

Compotul de capsuni este un desert savuros de consumat atat pe timpul verii, cat si in perioada iernii. Vara il poti pregati si consuma imediat, insa daca vrei sa il ai si pentru lunile de iarna, va trebui sa il fierbi mai mult si sa il treci prin procedurile de conservare .
 

Compot de piersici
 

Din piersicile coapte poti face in timpul verii un compot delicios pe care sa-l mananci fie la micul dejun, fie ca desert. Alege fructele care sa nu fie foarte moi, insa destul de coapte si adauga-i, daca simti nevoia, si cateva frunze de menta.
 

Compot de visine
 

In timpul verii, din visine proaspete poti pregati un compot delicios care este nu doar o idee racoritoare de bautura-desert de vara, ci si o conserva gustoasa pentru iarna. Adauga-i retetei de compot de visine si frunze de menta pentru un plus de savoare.
 

Compot de caise
 

In perioada verii este usor sa pregatesti un compot de caise. Din aceste fructe, fie ca le folosesti proaspate, fie uscate, obtii un compot delicios, pe care il poti servi ca atare sau insotind inghetata sau iaurt. Pentru un plus de gust ii poti adauga scortisoara si menta.
 

Compot de zmeura
 

Delicatele fructe de zmeura se pot transforma intr-un delicios compot daca le pui la fiert impreuna cu apa, zahar si lamaie. Rezultatul este unul delicios si poate fi imbunatatit si cu racoarea frunzelor de menta.
 

Compot de afine
 

Afinele fierte cu zahar si lamaie stau la baza unui delicios compot de afine. Adauga la reteta si cateva cuisoare pentru a obtine un plus de savoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului