Sfaturi culinare

#ce este turmeric #turmeric #sfaturi culinare #condimente

Ce este turmericul si cum il poti folosi la gatit

Turmericul, cunoscut si sub denumirea de curcuma, este o planta erbacee, inrudita cu ghimbirul. De provenienta asiatica, planta este cultivata si folosita intens in India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia si Africa. In aceste parti ale lumii, tumernicul este de nelipsit din bucataria traditionala.

 

De la turmeric se foloseste doar radacina, care are forma de bulb. Aceasta se usuca si apoi se macina pentru a se obtine praful de turmeric.

Turmericul este principalul ingredient folosit la prepararea faimosului praf de curry. Acesta are un gust usor picant, dar si dulceag in acelasi timp. Aroma specifica si culoarea portocalie il fac potrivit pentru a fi folosit atat in prepararea mancarurilor sarate cat si in prepararea dulciurilor.

Turmericul poate fi utilizat in bucatarie, la prepararea urmatoarelor retete:

  • mancaruri de linte, naut sau fasole boabe
  • pilafuri si risotto
  • pilafuri dulci
  • condimentarea fripturilor
  • retete de omlete sau oua jumari
  • supe si ciorbe
  • milkshake-uri sau smoothie-uri
  • legume la cuptor
  • salate

Turmericul este de nelipsit din retetele indiene, africane sau din cele asiatice.

Surse foto: authoritynutrition.com, mnn.com, authoritynutrition.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare