Sfaturi culinare

#ce este uleiul de palmier #utilizare ulei de palmier # ulei de palmier #ulei

Ce este uleiul de palmier si cum se foloseste la gatit

Uleiul de palmier este un ulei vegeta obtinut din fructe de palmier. Prin presarea la rece sau la cald, urmata de rafinare, fructele de palmier produc un ulei ce este cunoscut pe plan mondial si folosit la scara larga, in intreaga lume.

Uleiul de palmier poate fi lichid sau solid. Uleiul incepe sa se solidifice o data ce temperatura acestuia scade sub 20 de grade Cesius. Isi recapata insa starea lichida odata ce este incalzit.

Cum alegi uleiul de palmier

Alegerea uleiului de palmier este foarte importanta. Este indicat sa citesti cu atentie eticheta acestuia si sa te asiguri ca alegi un ulei nehidrogenat, acesta fiind cel mai sanatos. Uleiul de palmier, nehidrogenat este bogat in acizi grasi esentiali, nu contine colesterol si are un continut scazut de acizi grasi saturati.

Uleiul de palmier, recomandat pentru prajeli

Uleiul de palmier este recomandat in principal pentru prajeli. Acesta isi pastreaza proprietatile chiar si la temperaturi mai mari de 230 de grade Celsius. In plus, acelasi ulei, poate fi folosit fara probleme timp indeluungat la prajit, deoarece nu se arde.

Un alt avantaj al uleiului de palmier este ca nu are gust, adasar nu schimba gustul alimentelor cum se intampla in cazul altor uleiuri.

Sursa foto: 3blmedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare