Uleiul de palmier poate fi lichid sau solid. Uleiul incepe sa se solidifice o data ce temperatura acestuia scade sub 20 de grade Cesius. Isi recapata insa starea lichida odata ce este incalzit.
Cum alegi uleiul de palmier
Alegerea uleiului de palmier este foarte importanta. Este indicat sa citesti cu atentie eticheta acestuia si sa te asiguri ca alegi un ulei nehidrogenat, acesta fiind cel mai sanatos. Uleiul de palmier, nehidrogenat este bogat in acizi grasi esentiali, nu contine colesterol si are un continut scazut de acizi grasi saturati.
Uleiul de palmier, recomandat pentru prajeli
Uleiul de palmier este recomandat in principal pentru prajeli. Acesta isi pastreaza proprietatile chiar si la temperaturi mai mari de 230 de grade Celsius. In plus, acelasi ulei, poate fi folosit fara probleme timp indeluungat la prajit, deoarece nu se arde.
Un alt avantaj al uleiului de palmier este ca nu are gust, adasar nu schimba gustul alimentelor cum se intampla in cazul altor uleiuri.
Sursa foto: 3blmedia.com