Sfaturi culinare

#gustari #musafiri #sfaturi culinare # gustari pentru musafiri

Ce gustari poti pregati cand ai musafiri in vizita

Cand ai musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva gustos si rapid, o ceasca de cafea poate parea un lucru banal sau o atentie insuficienta. Daca vine cineva sa stati de vorba, daca cei mici sunt vizitati de colegi de scoala pentru a invata impreuna sau pur si simplu ai o scurta vizita, pregateste cateva gustari speciale.

In astfel de ocazii nu este nevoie sa dai o masa. Te poti rezuma la o bautura calda si cateva gustari sarate sau dulci. Iata in continuare cum poti fi o gazda de nota 10 pregatind gustari pentru musafirii tai:
 

1. Vesela
 

Foloseste o vesela atractiva in care sa servesti mancarea. Pentru ceai, alege un serviciu special pentru ceai, cum este cel de ceramica japoneza. Foloseste un set de cafea dintr-un material de calitate, fara sa fie vreo piesa de lux. Conteaza ca aspectul sa fie curat, elegant, dar nepretentios. Mai ai nevoie de cateva farfurioare, un platou si tacamuri.
 

2. Mini-meniu
 

Varianta restransa a unei mese festive o reprezina mini-meniul de tip 5 o'clock tea. In loc sa pregatesti aperitive, supe, fripturi si prajituri, te rezumi la un mini-meniu compus din prajiturele, sandwichuri geometrice, dulciuri asortate si un ceai sau o cafea de calitate. Preparatele trebuie sa fie facute din ingrediente usoare si sa se poata manca fara dificultate. Sandwichurile de tip degetel (finger food) sunt reprezentative in acest sens.
 

3. Sandwichuri
 

Foloseste paine si unt de calitate. Untul joaca rol de aderent pentru sandwich, in timp ce o paine buna are o textura placuta si o aroma care contribuie imens la gustul intregului preparat. Dimensiunea unui sandwich trebuie sa fie mica, pentru ca acesta sa putea fi mancat din 2 imbucaturi. Aceste gustari arata mai bine daca sunt taiate in linii drepte, eliminand coaja. Exista numeroase retete de sandwichuri pe care le poti incerca. De exemplu, o paine integrala se potriveste la un sandwich cu sparanghel, prosciutto si crema de branza.
 

4. Dulciuri
 

Felul al doilea este reprezentat de dulciuri. Poti servi o prajitura, o dulceata, bomboane de ciocolata, briose dulci, trufe, cozonac, chec etc. Una dintre cele mai elegante alegeri o reprezinta un tort, care se potriveste foarte bine cu ceaiul sau cafeaua.
 

5. Alte elemente
 

De obicei, la astfel de mese cu gustari se aseaza pe masa toate preparatele, pentru ca fiecare sa se serveasca cu ce doreste. Asigura -te ca exista farfurioare pentru fiecare persoana si serveste de masa.


Sursa foto: irlandairlanda.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare