Sfaturi culinare

#legume #retete #sfaturi culinare #legume primavara

Ce ingrediente folosesti in preparate in luna mai

Profita de ingredientele de sezon pentru a pregati mancaruri proaspete si gustoase. Foloseste in aceasta perioada cartofi noi, sparanghel, ridichi si alte alimente proaspete.

Sparanghel

In mai, foloseste sparanghelul pentru preparate light, usor de digerat. Daca dai o petrecere sau ai musafiri, serveste-ti musafirii cu crostinii cu sparanghel si somon afumat . Este un preparat elegant si parfumat, ideal pentru ocazii speciale.

Sparanghelul este un aliment care se potriveste foarte bine si cu fructele de mare. Pregateste o salata cu sparanghel si creveti.

Cartofi noi

Profita de cartofii noi pentru a pregati diverse feluri principale si garnituri. Poti face placinte din cartofi noi, piure cu peste si salata, friptura de pui cu garnitura de cartofi si sparanghel etc. Incearca o reteta de cartofi noi aromatici folosind usturoi, patrunjel si marar. Adauga unt, smantana si ceapa si vei obtine un preparat usor, parfumat si foarte gustos.

Daca iti place bucataria franceza, alege o reteta de cartofi noi frantuzesti. Acestia pot fi serviti ca atare, la pranz sau cina sau impreuna cu o salata de rosii.

Ridichi

Ridichile continua sa fie ingrediente de sezon si pot fi folosite de la aperitive la sosuri. Pregateste o salata de ridichi cu oua fierte pentru un pranz satios. Adauga un pic de parmezan inainte de a o servi.

Daca vrei sa incerci un aperitiv inedit, alege o reteta de lipie cu sos de ridichi. Preparatul este cremos si apetisant, foarte potrivit si pentru copii.

Spanac

Hranitor si proaspat, spanacul este gustos atat crud, cat si gatit. Daca te-ai saturat de mancarea clasica de spanac, foloseste-l in alte preparate. Pregateste o placinta de spanac cu ardei si serveste-o la cina sau pune-o in pachetelul zilnic.

Spanacul poate fi folosit cu succes si in sosuri. Prepara un sos din branza feta si spanac sos din branza feta si spanac pentru a-l servi impreuna cu o salata sau cu felii de paine prajita. Acesta poate fi o gustare sanatoasa si satioasa, potrivita pentru primavara.

Foto: simplyrecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare