Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #supe #bauturi calde #retete raceala

Ce mananci cand ai racit

Cand racesti, pofta de mancare este redusa, insa pentru ca sistemul imunitar sa poata lupta impotriva microbilor, o alimentatie sanatoasa este absolut necesara. Ce mananci, insa, cand ai racit? Iti prezentam in continuare cateva bauturi si preparate ideale pentru zilele in care raceala isi face de cap in organismul tau.

Bauturi in caz de raceala

Bazeaza-te pe ceaiuri calde sau la temperatura camerei cand ai racit, pentru a hidrata organismul si pentru a-l curata. Lichidele sunt foarte importante cand te imbolnavesti, insa nu toata lumea poate consuma ceaiurile obisnuite din comert. Combina un ceai oarecare cu apa, suc de mere, suc de afine si de lamaie si adauga niste zahar. Incearca o bautura calda din ceai si fructe.

Poti bea si apa la temperatura camerei. Aromeaza-o cu bucatele de lamaie si bea la fiecare 15 sau 30 de minute, apoi incearca sa maresti cantitatile.

O alta varianta o reprezinta compoturile, care pot fi facute din tot felul de fructe. Alege un complt de mere deoarece are o aroma placuta si un gust echilibrat, care nu iti provoaca greata comparativ cu alte fructe mai dulci.

Pentru fructele de sezon, poti face un compot de nectarine.

Mancaruri in caz de raceala

Pe langa bauturi, iti poti hidrata si hrani organismul cu mancaruri calde, usor de digerat. Carnea de pui si de peste, ouale, legumele, nucile sunt bogate in vitamine si minerale, ajutand sistemul imunitar.

Supa de pui este una dintre cele mai potrivite mancaruri pentru zilele in care te lupti cu raceala. Adauga-i legume si taitei pentru a o face mai hranitoare.

Daca iti place pestele, cateva frunze de busuioc si niste rosii cherry pot forma un preparat gustos si usor de digerat. Incearca o reteta de peste cu busuioc si masline.

Retete de gustari in caz de raceala

Mananca citrice precum lamai, lime, portocale, grapefruit deoarece acestea au compusi antiinflamatori. Poti face chiar o salata de grapefruit cu miere, untisor, rodie, lamaie si ulei de masline.

Foto: isess99.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.