Sfaturi culinare

#meniu #mancare #bauturi #feluri principale #supe #salate

Ce meniu poti pregati pentru masa de Sfintii Petru si Pavel

Sfarsitul lunii iunie aduce o sarbatoare importanta pentru cei care au fost botezati dupa numele sfintilor Petru si Pavel. Daca ai in familie purtatori ai numelor celor doi apostoli sau ale numelor derivate din acestea care isi serbeaza onomastica, pregateste-le un meniu special pentru aceasta zi.
 

Aperitive pentru masa de sfintii petru si pavel
 

Placinta cu peste

Sursa foto: bim.ie

Placinta cu peste este o mancare pe care o poti servi atat ca fel principal, cat si ca un aperitiv. Amestecul de cartofi, peste si sosul de lapte este unul savuros, transformand-o intr-o alegere potrivita pentru orice fel de meniu. 
 

Chec cu verdeata si ciuperci

Sursa foto: Acasa.ro

Checul cu verdeata si ciuperci este un exemplu de aperitiv foarte light. Preparat usor, foarte gustos, din verdeturi, poate constitui un aperitiv atractiv pentru o masa si, de ce nu, poate fi pus pachet pentru mancare la serviciu.
 

Supe in meniul de Sfintii Petru si Pavel
 

Supa de legume proaspete

Sursa foto: Littlesteps.eu

Supa de legume este o mancare sanatoasa si usor de preparat. Amestecul de legume fierte in zeama de legume sau de carne va da supei o savoare speciala, intarita si de rosii si patrunjel. Iata asadar o reteta de supa de legume .
 

Supa de peste cu legume

Sursa foto: harriettstomato.typepad.com

Daca vrei sa incerci o o supa italieneasca cu peste, foloseste aceasta reteta. Vei obtine o supe delicioasa cu legume si bucati de peste proaspat, care ii va incanta mai ales pe copii, prin gustul sau usor acrisor si abundenta de legume.
 

Salate pentru masa de Sfintii Petru si Pavel
 

Salata cu peste la gratar

Sursa foto: thefoodinmybeard.com

Salata cu peste la gratar este o reteta foarte simpla si gustoasa. Pestele facut la gratar este mai gustos dupa ce a fost marinat, iar in amestec cu patrunjelul vei obtine un rezultat savuros.
 

Salata de vara cu pui si sos vinaigrette cu zmeura

Sursa foto: outworkingout.wordpress.com

Cand vrei sa pregatesti o salata si ai in casa cateva fructe de vara , nu ocoli reteta de salata de vara cu pui si sos vinaigrette cu zmeura. Amestecul de pui cu fructe si sosul vinaigrette cu un plus de zmeura ii vor da salatei o savoare deosebita.
 

Salata Caesar

Sursa foto: randiann.files.wordpress.com

Salata Caesar este o salata usoara, de vara, usor de preparat si cu o aroma deosebita. Combinatia intre salata crocanta, crutoanele aromate si dressingul cremos, alaturi de parmezanul ras este un adevarat deliciu.
 

Feluri principale pentru meniul de Sfintii Petru si Pavel
 

Peste file cu sos de unt

Sursa foto: Flickr.com

Daca ai in frigider cateva bucati de file de peste, pregateste-le cu un sos de unt. Amestecul de migdale, lamaie si unt ii va da pestelui o aroma care te va face sa te lingi pe degete.
 

Pui gatit in lapte

Sursa foto: last-bite.blogspot.com

Daca esti pasionat de retetele bucatarilor faimosi, incearca o varianta de pui gatit in lapte a la Jamie Oliver. Vei obtine o mancare delicioasa si foarte usor de preparat.
 

Frigarui de vita



Frigaruile de vita sunt un preparat perfect pentru momentele in care vrei sa iti impresionezi invitatii. Acestea au un aspect original, colorat si sunt foarte gustoase.
 

Deserturi pe masa de Sfintii Petru si Pavel
 

Inghetata de cirese

Sursa foto: recipegoldmine.com

Inghetata de cirese este un desert delicios in anotimpul cald. Combinatia de inghetata dulce si ciresele dulci acrisoare nu ii va dezamagi pe prietenii tai atunci cand ii vei servi cu o cupa de inghetata de cirese. Acest desert nu contine arome si coloranti artificiali si este usor de preparat.
 

Inghetata de ciocolata

Sursa foto: healthyindulgences.blogspot.com

Inghetata de ciocolata este un desert delicios, potrivit pentru orice ocazie. In zilele toride de vara, o cupa de inghetata de ciocolata aduce buna dispozitie si senzatia de vacanta dupa care tanjim.
 

Prajitura cu ananas

Sursa foto: hellyeahitsvegan.com

O prajitura savuroasa, cu un gust exotic, care te va face sa te lingi pe degete. Pregateste o prajitura cu ananas si vei reusi sa iti surprinzi si familia, dar si invitatii la masa.
 

Jeleu de capsuni

Sursa foto: jenius.com.au

Cand ti-e pofta de jeleu, incearca un delicios jeleu de capsuni preparat acasa. Se prepara usor si este foarte gustos, purtand cu sine aroma copilariei.
 

Bauturi pentru masa de Sfintii Petru si Pavel
 

Shake de capsuni

Sursa foto: psychologytoday.com

Poftesti la o bautura rece si delicioasa, care sa iti innebuneasca papilele gustative? Atunci prepara acasa un shake cu capsuni si inghetata. Pe langa gustul bun, shake-ul de capsuni este si un cocktail sanatos. Capsunile sunt o sursa importanta de fier, vitamina C, acid folic si fibre.
 

Limonada cu menta

Sursa foto: blog.beachoutpost.com

Menta si lamaile sunt ingredientele esentiale pentru o bautura racoritoare de vara. Un pahar cu limonada rece este potrivit atat pentru intalinirile de acasa cu prietenii, cat si pentru picnicuri.
 

Cocktail Pink Lady



Pink lady este un cocktail care se preteaza foarte bine pentru o sueta intre fete. Este roz, contine alcool, sirop si frisca - o combinatie potrivita pentru a va bine dispune.
 

Pina Colada



Pina Colada este un cocktail racoritor si exotic, care va multumi chiar si cele mai pretentioase gusturi. Pregateste-l in zilele calduroase de vara pentru a-ti surprinde musafirii cu o bautura gustoasa si fina.

 

Sursa foto : viostil.moy.su

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare