Sfaturi culinare

#cremwursti #retete cremwursti #cremwurst in aluat #cremwursti fierti #cremwursti la cuptor #pizza cu cremwursti

Ce poti face cu cremwurstii in bucatarie

Cremwurstii constituie unul dintre cele mai simple alimente din bucatarie. Cu toate acestea, cremwurstii pot fi folositi in numeroase feluri, de la banalul hotdog la aperitive in forma de caracatita .

Cremwurstul este un carnacior de origine germana (krenwurstchen), obtinut din carne de vita sau de pui, in amestec cu slanina tocata fin si introdus apoi in intestine de oaie. Iata in continuare cateva modalitati de a folosi un cremwurst in bucatarie.

cremwurst in aluat

Crenwurstul in aluat este unul dintre cele mai delicioase preparate cu acest ingredient. Sunt multe modalitati de a-l pregati in aluat.

Poti face o coca din branza, oua, drojdie, lapte, faina si ulei. Adauga sare si piper dupa gust, apoi lasa la dospit. Ruleaza coca pe cremwursti astfel incat sa-i acoperi complet. Unge-i cu ou si presara apoi cascaval. Se mai pot adauga si alte ingrediente, in functie de gusturi: masline, ardei gras, rosii etc. Nu mai trebuie decat sa-i pui la cuptor .

O alta varianta o reprezinta painelele umplute. Pregateste un aluat ca pentru o painica lunga si mica, de tipul ciabatta. Cand aluatul este gata, pune cremwurstul in interior, inveleste, prinde bine in toate partile si apoi da painica la cuptor. Aceasta poate servi cu succes ca gustare sau chiar pentru pachetelul de scoala sau serviciu.

O varianta inedita de cremwursti in aluat o reprezinta sufleul de cremwursti. Prepara un aluat ca pentru briose, din faina, praf de copt, sare, piper. Adauga cascavalul si cremwurstii. Fa o alta compozitie din ulei, lapte si oua, apoi amesteca cele doua compozitii pentru a obtine aluatul ca de briosa.

cremwursti fierti

Cea mai comuna varianta este cea a cremwurstilor fierti. Parfumeaza apa in care ii pui la fiert cu otet du tarhon, vin alb, boabe de mustar, piper sau coriandru. Serveste-i apoi cu mustar si sos de hrean si cu paine proaspata.

cremwursti la cuptor

Cresteaza cremwurstii si impaneaza-i cu bucatele de cascaval. Infasoara-i apoi in felii de sunca si da-i la cuptor.

Cremwursti caracatita

Sectioneaza cremwurstii la un singur capat ca si cum ar avea franjuri. Prajeste-i pentru ca franjurii sa se rasuceasca in exterior, ca bratele de caracatita. Serveste-i cu salata de cartofi si ketchup.

Pizza cu crenvursti

Fa o pizza din cremwursti, cascaval, masline, salam si sos de rosii. Este o reteta simpla si un preparat aspectuos si satios.

Sursa foto: newyork.seriouseats.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului