Sfaturi culinare

#friptura #sfaturi culinare #sos #omleta # retete pui # retete friptura

Ce retete trebuie sa stii pe de rost: omleta, friptura, sos

Traim intr-o lume in care emisiunile culinare, blogurile si cartile de bucate sunt la mare cautare, oferind publicului ponturi si sfaturi despre cum se gateste. Pe langa aceste surse de informatii, este recomandat sa ai cateva retete pe care ar trebui sa le stapanesti atat de bine incat sa le poti face fara instructiuni.
 

Omleta
 

Omleta este unul dintre cele mai banale preparate, insa nu toata lumea stie cum sa o faca pentru a obtine acel echilibru intre nivelul de umiditate si textura pufoasa. Trebuie sa stapanesti tehnica de a face o omleta perfecta, pe urma posibilitatile sunt infinite deoarece in omleta poti pune aproape orice ingredient. Secretul sta in a nu gati ouale mai mult decat este necesar. Tine minte: daca omleta arata facuta in tigaie, va fi arsa in farfurie.

Friptura de pui
 

O friptura de pui perfecta trebuie sa aiba o piele aurie, semi-crocanta, iar carnea sa fie patrunsa bine si aromata. Pune putin unt intre piele si carne, apoi freaca puiul cu ulei si plante aromatice . Fa friptura la grill sau pe gratar, evitand tava, pentru un preparat reusit.
 

Friptura la gratar
 

O friptura reusita la gratar este esentiala pentru anotimpul cald. Nu conteaza numai aspectul cu dungi negre la un gratar, ci savoarea preparatului. Carnea trebuie facuta in asa fel incat sa nu devina uscata si tare, dar sa fie patrunsa bine. Poti face o multime de retete la gratar : miel, vita, porc, pui, legume, creveti , peste.

Sosuri, dressing
 

Invata sosurile de baza pentru ca apoi sa poti fii creativ. Salatele si pastele sunt mereu la indemana, insa fara sosul potrivit, intregul preparatul este ratat. Trebuie sa stii, de exemplu, ca un sos vinaigrette simplu contine 1 lingurita de mustar de Dijon, 1 lingura de otet balsamic si 3 linguri de ulei.



Sursa foto: bestgreekchickenrecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului