Sfaturi culinare

#resturi mancare Craciun #resturi de mancare sarbatori #resturi friptura

Ce sa faci dupa sarbatori cu resturile de mancare

De sarbatori se intampla sa ramai cu multa mancare pe care inca o poti servi, dar pe care nu o mai doreste nimeni. Toti s-au plictisit de friptura de porc, dar nici nu ai vrea sa o arunci la cosul de gunoi. Exista totusi modalitati prin care sa transformi mancarea ramasa de sarbatori in noi preparate culinare, pe care familia ta le poate servi cu placere. 

 

1. Pregateste resturile de mancare pentru 

 

De cele mai multe ori, cand folosesti resturile de mancare pentru a face noi preparate trebuie sa ai grija cum le depozitezi. De exemplu, un pui umplut, nemancat in intregime, il poti folosi in sandwich-uri sau salate dupa ce ai scos umplutura din el si ai curatat toata carnea ramasa, depozitand-o intr-un recipient separat.

Scoate carnea de pe oase inainte de a o folosi pentru alte retete. Daca vrei sa faci supa de pui, atunci rupe in bucatele pieptul, cu tot cu oase, adauga legume precum ceapa sau morcovi si pune-le pe toate intr-o casoleta pana cand vei face supa. 

 

2. Foloseste friptura in salate, paste si alte preparate

Carnea de la friptura de vita , porc, pui sau curcan o poti folosi in salate. Daca nu s-a servit toata friptura si nimeni nu mai vrea sa manance din ea pentru ca deja s-au saturat de gustul ei, transform-o intr-o salata de legume si cruditati.

De exemplu, carnea de curcan poate fi amestecata cu frunze de salata si laptuca, rosii, oua fierte, bucati de avocado, ardei gras, ceapa, bacon si branza. Ca sos, se realizeaza un dressing din suc de lamaie, coaja de lamaie, coriandru, maioneza, sare, piper si smantana.

Din carne de vitel si carne de porc poti face un amestec pentru cateva portii de paste bolognese. Marunteste foarte bine carnea de la friptura cu ajutorul unui cutit si pune-o in sosul de paste.

Daca iti ramane niste jambon, taie-l cubulete si pune-l in blender alaturi de mustar, praz tocat, maioneza si piper. Pasta astfel obtinuta o poti intinde pe paine pentru cateva sandwich-uri delicioase sau pe biscuiti sarati, pentru aperitive. Garniseste cu felii de castravete. 

3. Prepara ceva nou si delicios din legume

Daca ai resturi de legume fierte sau gratinate, inveleste-le intr-o tortilla, impreuna cu bucatele de branza sau amesteca-le in diverse salate, alaturi de branzeturi sau bucatele de carne. Pregateste-le un sos vinaigrette si savureaza noul preparat. 

4. Ce poti face cu alte resturi

Foloseste resturile din frigider precum mezelurile, branzeturile, zarzavatul pentru a realiza un nou preparat, la cuptor. Bate bine cateva oua si amesteca-le cu smantana. Adauga apoi resturile de mancare, taiate marunt, adauga niste parmezan si coace totul in jur de jumatate de ora, pana cand capata o crusta aurie. Poti servi preparatul la micul dejun sau ca o gustare.

Daca ai legume facute la gratar, ramasite de cascaval, branza, cateva masline, verdeata precum ceapa verde sau ridichile, feliute de sunca sau alte astfel de alimente de la platourile de aperitive, nu te grabi sa le arunci la gunoi. Chiar si doar cu o mana de resturi poti pregati o omleta delicioasa. Omleta se preteaza foarte bine la astfel de , deoarece intr-o omleta poti pune cam orice.

Foloseste resturile din frigider precum mezelurile, branzeturile, zarzavatul pentru a realiza un nou preparat, la cuptor. Bate bine cateva oua si amesteca-le cu smantana. Adauga apoi resturile de mancare, taiate marunt, adauga niste parmezan si coace totul in jur de jumatate de ora, pana cand capata o crusta aurie. Poti servi preparatul la micul dejun sau ca o gustare. 

Sursa foto: Dairy Council of Utah Nevada

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.