Sfaturi culinare

#otet #lapte #retete #iaurt #lapte batut #substituit lapte batut #substituit lapte

Ce substitut poti folosi in bucatarie pentru lapte batut

Laptele batut este un ingredient folosit in bucatarie in compozitia mai multor preparate, de la piureuri de cartofi la placinte , biscuiti, sosuri, prajituri sau clatite. Ce se intampla, insa, cand nu ai lapte batut la indemana? Exista cateva retete pe care le poti folosi ca substitut.

Substitut pentru lapte batut din otet si suc de lamaie

Otetul si sucul de lamaie sunt ingrediente existente in orice bucatarie. Pentru a face un substitut de lapte batut, trebuie sa amesteci o lingura de otet sau o lingura de zeama de lamaie cu o cana de lapte obisnuit. Textura nu va fi aceeasi, insa aceasta este o solutie buna pentru a obtine un inlocuitor pentru laptele batut.

Substitut pentru lapte batut din iaurt

Iaurtul are o textura si un gust asemanator cu cel al laptelui batut. Foloseste in preparat aceeasi cantitate de iaurt pe care ar fi trebuit sa o utilizezi pentru laptele batut. Este important sa alegi iaurt simplu, fara arome, astfel incat substitutul sa functioneze.

Substitut pentru lapte batut iaurt cu lapte

O alta modalitate de a obtine un substitut pentru lapte batut este sa amesteci jumatate din cantitate cu lapte integral si jumatate cu iaurt. Gusta pentru a vedea cum este noua compozitie. Adauga jumatate de lingurita de otet sau niste suc de lamaie daca este nevoie.

Substitut pentru lapte batut din lapte cu tartar

Amesteca 225 gr de lapte obisnuit cu 3 sferturi de lingurita de crema tartar. Aceasta compozitie va face laptele mai gros si asemanator cu cel batut.

Cum sa ai mereu lapte batut in bucatarie

Daca substitutul de lapte batut nu-ti convine, pentru a avea mereu la indemana acest ingredient in varianta lui originala poti pur si simplu sa-l ingheti. Toarna laptele batut in tavitele pentru cuburile de gheata si da-l la congelator. Un cub de lapte batut congelat echivaleaza cu aproximativ 2 lingurite de lapte batut obisnuit.

Foloseste laptele batut in compozitia unor deserturi precum prajiturile, clatitele, placintele, biscuitii sau in felurile principale, sub forma de piure de cartofi , sosuri pentru friptura si altele.

Foto: allthesinglegirlfriends.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.