Sfaturi culinare

# reteta orez #orez cu lapte #orez

Ce trebuie sa faci ca orezul sa nu se prinda niciodata de cratita. Secretul pe care toate gospodinele trebuie sa il stie

 

 

Orezul cu lapte este unul dintre cele mai populare deserturi. Romanii il adora inca din copilarie, insa foarte multe gospodine se feresc de acest desert pentru ca se prinde foarte usor de cratite, iar curatarea acestora le da mari batai de cap.

Exista insa un secret care poate elimina aceasta problema rapid. Trucul acesta este foarte popular la spanioli si la portughezi. Pentru a nu se lipi orezul de cratita acestia adauga in timpul fierberii un ingredient secret: cateva lingurite de zeama de lamaie sau portocala.

Orezul nu se va prinde de fundul vasului, iar aroma de lamaie sau portocala va transforma reteta clasica in ceva extrem de gustos. De asemenea, ca sa iasa delicios orezul cu lapte, este foarte important sa speli bine boabele, sa le strecori cu o sita, abia apoi sa il pui la fiert.

In timpul fierberii impreuna cu laptele, este bine sa pui doua betisoare intregi de scortisoara pentru care aroma sa se imbibe bine. Ca sa nu se prinda de oala, este indicat sa amesteci incontinuu, iar in ajutor iti va sari lamaia. Atunci cand se formeaza o pielita deasupra laptelui este semnul ca desertul este gata. Trucul cu lamaia este unul la care recurg foarte des spaniolii.

Explicatia este simpla: nu doar ca preintampina lipirea orezului de oala, ci ii va extinde termenul de valabilitate, asa ca il vei putea consuma mai multe zile la rand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare