Sfaturi culinare

#camembert #branza #lapte

Ce trebuie sa stii despre branza Camembert

Branza camembert este una dintre cele mai cunoscute tipuri de branzeturi frantuzesti. Produsul provine din Normandia, din satul Camembert, in partea nord-vestica a Frantei. Aici aceasta se produce din secolul al XVIII-lea, fiind obtinuta din lapte de vaca.

Cum alegi branza Camembert
 

Branza Camembert este moale si bombata. Daca pielita este tare sau crapata, ai in fata o branza care nu s-a maturizat suficient. Intr-un astfel de caz este recomandat sa nu o cumperi.

Cand este taiata, miezul trebuie sa se prelinga usor, fara a fi insa foarte lichid. Acesta are o culoare galbuie si un gust usor sarat.
 

Cum folosesti branza Camembert in bucatarie
 

Camembert-ul poate fi folosit in multe feluri in bucatarie, de la aperitive, salate sau sandwich-uri la deserturi . Branza poate fi servita pe paine, in special pe bagheta. Fiind o branza moale, cremoasa, aceasta poate fi usor intinsa pe paine. De asemenea, ea se potriveste in platourile cu fructe si nuci.

Una dintre calitatile Camembert-ului consta in faptul ca are un gust bun daca este servita la temperatura camerei. De fapt, chiar asa este si recomandat sa fie servita. De aceea, Camembert este un branza care poate fi aleasa cand faci un picnic afara.  Caldura ajuta ca aroma branzei sa se simta mai bine.

Daca vrei sa servesti o bautura alaturi de o branza Camembert, alege un vin rosu de Bordeaux sau Beaujolais.

In cazul in care trebuie sa o depozitezi, daca nu este inca maturizata bine, se recomanda sa o pastrezi intr-un loc racoros, evitand frigiderul.

Iata doua retete in care poti folosi branza Camembert:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete