Sfaturi culinare

#aperitive #branza #branza gruyere #retete cu branza

Ce trebuie sa stii despre branza Gruyere

Gruyere este o branza elvetiana apreciata la nivel mondial pentru gustul sau deosebit si textura ferma, ideala atat pentru mesele obisnuite, cat si pentru ocaziile speciale.
 

Branza Gruyere


Nu se stie cu exactitate cand a aparut, dar se crede ca primele tipuri de branza Gruyere au fost create prin 161 e.n, denumirea de Gruyere aparand mult mai tarziu, prin 1602.

Branza Gruyere se obtine din lapte de vita nepasteurizat. Este o branza de un galben pal, cu o textura tare, maronie la margine, cu o aroma usor fructata si un gust cu note de nuci si ciuperci. Inainte de a fi comercializata, Branza Gruyere este maturata o perioada indelungata, care poate ajunge si la un an si jumatate. Gruyere este o branza protejata, cu denumire de origine controlata.

Cei care merg in Elvetia in vacanta au ocazia sa viziteze locurile in care se produce branza Gruyere in mod traditional. Dupa observarea tehnicilor de productie, turistii pot gusta din preparatele facute cu aceasta branza, fondue , macaroane etc.
 

Cum folosesti branza Gruyere in bucatarie


Branza Gruyere poate fi folosita cu succes in aperitive, feluri principale si deserturi. Feliile tari de branza se folosesc in sandwich-uri.

Topita, branza Gruyere este ideala pentru cordon bleu, fondue de branza sau sosuri, precum si la supe. Mai poate fi folosita in tocanite si mancaruri cu fructe de mare, cu paste, macaroane, cartofi sau in salate.

Ca desert, branza Gruyere poate fi folosita in tarte sau servita proaspata, alaturi de fructe.

Gruyere este o branza care poate fi servita si la ocazii festive, ca o gustare alaturi de sampanie sau vin. Alege o sticla de Chardonnay sau Sauvignon Blanc pentru branza Gruyere.

In general, branza Gruyere este apreciata datorita gustului sau si numeroaselor feluri in care poate fi utilizata in bucatarie. Aceasta se foloseste cu succes in situatiile obisnuite, fiind o branza de masa apreciata, dar si in preparatele elegante.

Poti incerca o reteta de fondue din branza Gruyere [[//retete.acasa.ro/sosuri-36/fondue-de-branza-160261.html]] sau un Croque Monsieur [[//retete.acasa.ro/aperitive-33/recomandari-de-la-family-sunca-cu-drag-160679.html]], o gustare de tip sandwich celebra in Franta.

Sursa foto: wikia.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.