Sfaturi culinare

#secrete gratar #reteta gratar #gratar perfect #gratar

Cel mai mare secret al gratarului perfect

Cu siguranta ca newsfeedul conturilor de Facebook sau Instagram s-a umplut de imagini cu gratarele pregatite de prieteni la iesirile de weekend. Si parca doar privind aceste poze simti deja aroma carnii perpelite la jar.

Oricat de sigura ai fi ca stii care este reteta gratarului perfect, iti vindem un pont. Mai exact, iti spunem care e trucul care transforma carnea intr-una perfect rumenita, suculenta si aromata in profunzime.

Asadar, pentru a pune in farfurie o bucata de carne desavarsit preparata, inainte de a o aseza pe gratar si de a o condimenta cresteaz-o. Ai citit bine!

 

Cu varful unui cutit ascutit, traseaza crestaturi cam de jumatate de centimetru, maxim un centimetru adancime. Porneste dintr-un colt al bucatii de carne si traseaza linii pe diagonala. Apoi vino din sens invers, perpendicular, asa incat sa obtii niste romburi la suprafata carnii. Repeta miscarea si pe partea opusa. Lasa apoi carnea in bait cateva ore si abia apoi aseaz-o pe gratar. Va fi suficient sa stea la jar un minut sau doua pe fiecare parte.

 

Practic, fiind crestata carnea, toate mirodeniile vor patrunde in profunzimea ei, dandu-i savoare si asigurandu-i si suculenta. Taieturile de mica adancime permit caldurii sa cuprinda mult mai repede bucata de carne, reducand astfel riscul ca suprafata acesteia sa devina uscata, iar la interior carnea sa ramana cruda.

 

In plus, pentru carnea de vita, de exemplu, care are o textura mai fibroasa, crestaturile rupt fibra, facand carnea mai usor de mancat.

 

Un alt atu al acestei metode este si aspectul foarte interesant, marmorat, pe care il capata carnea.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.