Sfaturi culinare

#inghetata cu lapte de mama #inghetata cu foie gras #inghetata cu homar #inghetata cu hrean #inghetata cu vin #arome ciudate #arome inghetata #inghetata

Cele mai ciudate arome de inghetata! Ai curaj sa le incerci?

Cand te gandesti la inghetata iti vin in minte cele mai gustoase sortimente cu vanilie, ciocolata sau fructe. Stiai inca ca de-a lungul timpului, inghetata a devenit mai mult decat un desert ravnit in zilele caniculare de vara? Iata cinci sortimente bizare de inghetata, care iti vor schimba parerea despre acest desert.

Inghetata cu vin

Te-ai fi gandit ca poti savura o inghetata deliciosa cu vin? Ei bine cei de la Mercer’s (New York) au creat inghetata cu vin. Mai mult decat atat Mercer’s isi incanta clientii cu sapte arome diferite de inghetata: Cherry Merlot, Chocolate Cabernet, Peach White Zinfandel, Port, Red Raspberry, Chardonnay si Riesling.

Inghetata cu foie gras si caviar

Francezul Philippe Faur, a creat un sortiment de inghetata cu aroma de foie gras si caviar, pe care o serveste cu caviar rece pe deasupra. Este un preparat excentric, iar pretul este pe masura, depasind 100 de euro o portie.

Inghetata cu lapte de mama

Este un sortiment care iti poate da fiori pe sira spinarii, insa acest sortiment de inghetata se vinde intr-un restaurant din Londra. Laptele este amestecat cu lamaie si cu vanilie de Madagascar, turnate apoi in inghetata. O portie costa 23 de euro. Produsul a fost botezat "Baby Gaga", facand aluzie la celebra interpreta Lady Gaga.

Inghetata cu homar

Inghetata cu homar se vine in localul Bill's Chocolate Emporium, din Maine (SUA). Desi pare un sortiment ciudat daca nu chiar bizar, este unul dintre cele mai vandute preparate ale localului.

Inghetata cu hrean

Tot in SUA, New York a fost creat un sortiment de inghetata cu hrean. Il poti gasi la gelateria Max & Mina. Acesta nu este insa singurul sortiment de inghetata ciudat pe care il poti achizitiona din aceasta gelaterie. Patronii te intampina si cu alte arome precum: domon afumat, bere, hummus, porumb sau cozonac ucrainian (Babka).

Sursa foto: lilitcafe.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.