Sfaturi culinare

#tipuri paste fainoase #paste fainoase #paste

Cele mai cunoscute tipuri de paste fainoase

Exista o larga varietate de tipuri de paste fainoase si tocmai de aceea in acest articol le vom prezenta pe cele mai cunoscute si utilizate dintre ele.

 

Pastele sunt un aliment simplu si minunat. Sunt acolo cu pizza, gelato si tiramisu, ca una dintre marile inventii culinare care ies din Italia.

Unii cred ca Marco Polo le-a adus inapoi din Orientul Indepartat, iar unii chiar spun ca sunt de origine greaca sau araba - si probabil ca exista un adevar acolo - dar daca au fost sau nu inventate cu adevarat acolo, casa pastelor este Italia. De fapt, sunt atat de aproape de inima mentorului lui Jamie, legendarul Gennaro Contaldo, incat acesta crede ca pastele ar trebui sa aiba un loc in dieta tuturor.

Un aluat de paste de baza este una dintre cele mai bune retete cu preturi scazute, iar forma pe care o ia dupa asta face total diferenta in modul in care este servita mancarea. Cu o rasucire, o rulare si o aplatizare, o decupare interesanta sau o umplutura se schimba complet reteta. Cine ar fi crezut?

Spaghete

Exista un motiv pentru care spaghetele sunt atat de mult iubite: satisfactia de a mesteca un pachet frumos de fidea, care se rasuceste cu atentie in jurul furculitei dvs., este un lucru minunat. Spaghetele sunt servite, de obicei, cu sosuri de rosii dulci. Nici un sos, in cazul spaghetelor romane celebre Cacio e Pepe (literalmente branza si piper) sau doar cu oregano parfumat in unele retete de paste.

Penne

Penne sunt tubulare si taiate intr-un unghi care seamana cu varful unei pene vechi de scris. Ridurile ajuta sosurile de rosii sau legumele mai groase sa se agate de paste, asigurand aportul potrivit pe fiecare bucata - fie ca este vorba de un sos clasic, cu o varietate superba de legume sau o reteta mai aventuroasa facuta cu carne si pancetta.

Conchiglie si Orecchiette

Acesti micuti sunt formati ca niste scoici si urechi, iar formele lor de cupa ajuta la mentinerea unor sosuri mai grele, predominant din legume, facute cu rosii brute sau broccoli si hamsii in sudul Italiei. Sosul se aseaza frumos in cupe, ceea ce inseamna ca aceste forme sunt perfecte pentru coacerea pastelor.

Linguini

Linguini este foarte asemanatoare cu spaghetele, dar forma sa aplatizata o face sa stea putin mai luxos pe farfurie. Suprafata suplimentara le ajuta sa se agate de sosuri usoare facute cu crema sau fructe de mare.

Bucatini

Imaginati-va o spagheta mai mare si mai groasa care este goala in centru si aveti bucatini: un favorit traditional pentru sosuri groase, in stil ragu.

Spirali si fusilli

Aceste paste sunt spiralate. Daca vrei cu adevarat sa diferentiezi intre ele, fusilli este putin mai spiralata si mai mica. Sunt minunate pentru acelasi lucru: sosuri grosiere (in special cele cu bucati de carne) care pot fi prinse in firele filetate. Reteta lui Gennaro pentru pastele cu patru tipuri de branza coapta cu bucati de sunca este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a folosi spirali.
 

Farfalle

Acestea sunt in forma de fluturi cu marginile incretite. "Aripile" au sosuri minunate, si sunt, de asemenea, perfecte pentru salate de paste reci.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare