Sfaturi culinare

#supa #gatit #supa rece #sfaturi culinare

Cinci supe pe care le poti pregati fara foc

In zilele in care temperaturile depasesc 35 de grade Celsius, statul in fata focului pentru a pregati supe sau ciorbe este ultimul lucru pe care ti-l doresti. Exista insa posibilitatea de a gati supe care nu necesita fierbere. Ele nu doar ca sunt o buna sursa de vitamine si minerale, ci sunt si foarte gustoase. Iata cateva idei de astfel de supe pe care sa le pregatesti acasa.
 

Supa cu struguri verzi si castravete
 

Pentru pregatirea ei ai nevoie de paine bagheta, migdale, usturoi, castraveti, struguri, ulei de masline, otet, apa, sare si piper dupa gust. Ingredientele se maruntesc si apoi se amesteca in vasul blenderului, dupa modul de preparare descris in aceasta reteta. Supa se da la frigider, apoi se serveste rece, cu putin arpagic deasupra.
 

Supa de rosii si lapte batut
 

O poti prepara rapid, in zilele in care e prea cald ca sa mai gatesti ceva pe foc. Ai nevoie de rosii (obisnuite si cherry), lapte batut, busuioc, patrunjel, ulei de masline, praz, suc de lamaie, sare si piper dupa gust. Pentru a o obtine este necesar sa respecti etapele din modul de preparare al retetei iar de servit, o poti servi imediat dupa ce ai scos-o de la frigider.
 

Supa de mazare inghetata
 

Ai nevoie de mazare congelata, zeama de pui, lapte si smantana, telina, o frunza de laptuca si menta proaspata. O vei avea gata pentru consum in jumatate de ora daca vei respecta pasii descrisi in aceasta reteta. Dupa ce o asezonezi cu sare si piper, ii poti presara deasupa menta maruntita.
 

Supa rece de legume verzi
 

Ce ingrediente verzi folosesti? Castravete, spanac, asparagus , praz si avocado, pe care le amesteci cu suc de lamaie si frunze de menta - vei obtine o supa rece pe care o poti savura atunci cand ti-e foarte cald.
 

Supa rece de avocado
 

Din fructele de avocado poti pregati multe tipuri de supa rece. Una dintre cele mai simple retete cere la capitolul ingrediente iaurt, smantana dietetica, suc de lamaie si supa de pui. Amesteca-le cu ajutorul blenderului si da supa la frigider pentru o ora. Serveste-o cu rosii pentru a obtine un plus de gust.
 

Sursa foto : destinationweddingstore.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului