Ceaiul este una dintre cele mai potrivite bauturi pentru cei care au nevoie de relaxare. O cana cu un ceai aromat te poate fie energiza, fie linisti, fie ca esti singru, fie cu prietenii. Combinatiile din mai multe tipuri de ceai iti ofera multiple variante de a prepara aceasta bautura, pe care o poti servi ca atare sau impreuna cu diferite deserturi. Iar toamna, savoarea lor parca este si mai speciala. Iata asadar cateva idei in acest sens, oferite de Wagner Arte Frumoase si Povesti.
Ceaiuri negre aromate
Caffe Latte
Aspectul bogat al bucatilor de iaurt cremos, urmele de cacao, ciocolata dulce delicioasa si boabele de cafea din propriul nostru prajitor pentru cafea, toate sustin varietatea acestui amestec unic.
Ingrediente: ceai negru, bucati zdrobite de cacao, bucati casante (zahar, alune, combinatie de dextroza si levuloza), bucati de ciocolata (zahar, boabe de cacao zdrobite cu unt de cacao, cacao pudra, agent de emulsifiere: lecitina de soia), boabe de cafea prajita, arome, granule de iaurt uscat la rece (lactoza), zahar, maltodextrina, amidon modificat: di-carbofosfat, agent acidifiant: acid citric.
3-5 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/ 1 litru
Strawberry/Pepper
Gustul dulce cu aroma de fructe al fragilor proaspat culesi primeste un caracter placut picant de la cel mai binecunoscut si cel mai des folosit condiment, piperul. Cu putin lapte, acest ceai se transforma intr-un lapte minunat, racoritor, cu aroma de capsuna. Ingrediente: ceai negru, arome, boabe de piper roz, bucati de fragi uscati la rece.
3-5 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1litru
Caramel Cream
Aspectul bogat, bucatile dulci casante, cacao, bucatile divine de vanilie, toate sunt foarte tentante. Compozitia incomparabila de arome dulci, cremoase, usor condimentate pe o baza China-Ceylon armonioasa si suava ne aminteste de popularul desert frantuzesc proaspat preparat, Creme Caramel.
Ingrediente: ceai negru, bucati casante (zahar, alune, combinatie de dextroza si levuloza), bucati zdrobite de cacao, arome, bucati de vanilie.
3-5 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Pearl of the Night
Aceasta creatie interesanta va va impresiona cu neobisnuitele influente picante. Note de fructe exotice, fructe de padure si migdale cremoase imbogatesc acest amestec de ceai verde si negru din China si Ceylon cu o experienta a gustului oriental, exotic, iar coaja de portocala si florile variate reflecta acest lucru in aspctul sau.
Ingrediente: ceai negru, ceai verde, coaja de portocala, arome, petale de trandafir, sofran, petale de galbenele.
3-5 minute 100 C 4-5 linguri cu varf/1 litru
Peach Cream
Traieste-ti clipa!....si ce poate fi mai potrivit decat un ceai Ceylon slab, condimentat decorat cu culorile incantatoare ale diferitelor flori? Aceasta aroma se compune din cele mai exotice fructe din lume, iar o sugestie de crema dulceaga te lasa sa te bucuri de un moment perfect in aceste vremuri tumultuoase pentru a capata mai multa putere.
Ingrediente: ceai negru, arome, flori de floarea soarelui, flori de trandafir, flori de albastrele, sofran.
3-5 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Ceaiuri verzi
Sencha - Pineapple/Passion Fruit
Aceasta experienta cu gust de fructe incredibil de intens este rezultatul combinatiei unice a doua fructe care se completeaza reciproc. Decorat somptuos cu flori vii de floarea-soarelui, fulgi de ananas, acest amestec de ceai verde este un adevarat element de luminozitate.
Ingrediente: ceai verde, arome, cuburi de ananas (ananas, zahar), flori de floarea-soarelui, fulgi de ananas, granule de fruct a pasiunii uscat la rece (sirop de glucoza (grau), suc concentrat de fruct al pasiunii, pulpa de caisa, amidon modificat (cartofi), agent de ingrosare: alginat de sodiu).
2-3 minute 75-80 C 4-5 lingurite rase/1 litru
Sencha - Spring Tea
Aspectul viu al ceaiului este suficient pentru a va da speranta: boboci de trandafiri stralucitori insotiti de petale multicolore va vor face sa zambiti. Oferiti papilelor voastre gustative aroma de vanilie si fructe proaspete, picante.
Ingrediente: ceai verde, arome, bucati de capsuni uscate la rece, boboci de trandafir, petale de floarea-soarelui si nalba.
Sencha - Orange
Fresh de portocale proaspat scos din storcatorul de fructe – aceasta este aroma incomparabila pe care speram sa o gasim. Aspectul florilor stralucitoare de portocal completeaza tabloul acestui amestec perfect.
Ingrediente: ceai verde, flori de portocal , aroma naturala de portocala.
2-3 minute 75-80 C 4-5 lingurite rase /1 litru
Sencha - Pina Colada
Baza noastra de ceai verde select cu acest gust exceptional satisface cele mai mari asteptari. Combinatia de aroma selecta Pina Colada impreuna cu o decorare colorata cu cuburi de ananas si fasii de cocos fac din aceasta creatie un adevarat bestseller.
Ingrediente: ceai verde, cuburi de ananas (ananas, zahar), fasii de cocos, arome.
2-3 minute 75-80 C 4-5 lingurite rase /1 litru
Sencha - Chocolate - Coconut
Gustul dulce, intens al nucilor de cocos exotice se afla intr-o armonie perfecta cu ciocolata cremoasa. Baza Sencha selectata rafinata de bucati de ciocolata si fasii de cocos duce la o neobisnuita experienta a gusturilor.
Ingrediente: ceai verde sencha, fasii de cocos, arome, bucati de ciocolata (zahar, boabe de cacao macinate cu unt de cacao, pudra de cacao, agent de emulsifiere: lecitina din soia), bucati de ciocolata alba (zahar, unt de cacao, lapte praf (lactoza), dextroza (amidon de grau), agent de emulsifiere: lecitina de soia).
2-3 minute 75-80 C 4-5 lingurite rase /1 litru
Sencha - Tropical
Baza discreta de ceai verde, imbogatita cu aroma de ananas dulce, proaspata reprezinta un amestec de care ne putem bucura tot anul.
Ingrediente: ceai verde, cuburi de ananas (ananas, zahar), cuburi de mango (mango, zahar), arome, sofran, flori de floarea-soarelui.
2-3 minute 75-80 C 4-5 lingurite rase /1 litru
Ceaiuri de fructe aromate
Apple Strudel
Creatia noastra de fructe este picanta si cu gust de fructe ce iti lasa un gust de crema delicious dupa ce este servita. In aceasta combinatie expresiva bucatile de mere uscate la aer si bucatile de scortisoara puternica sunt responsabile pentru satisfacerea gustului, cat si a ochilor.
Ingrediente: bucati de mar, bucati de scortisoara, bucati de zamosita, bucati de migdale, coaja de macese, boabe se soc, coacaze, stafide, arome.
10-12 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Jamaica Rum
Amestecului nostru select de fructe de padure i s-a dat un caracter proaspat si savuros de catre zmeura uscata prin racire, de mure si de bucati mari de capsuni. Arome fine care va amintesc de romul distilat direct din butoi, iar vanilia dulce da o nota tipica.
Ingrediente: boabe de soc, flori de zamosita, coacaze negre, arome, mure si zmeura uscate prin racire, bucati de capsuni uscate prin racire.
10-12 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Cherry - Banana
Similar cu bautura binecunoscuta in care culorile ambelor sucuri de fructe sunt atat de impresionant separate, acest ceai de fructe ofera multa prospetime si o dulceata ca a fructelor de padure, servit fie fierbinte, fie rece.
Ingrediente: boabe de soc, struguri, flori de zamosita, arome, bucati de cirese uscate prin racire si bucati de banana, coacaze negre, afine.
10-12 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Mango - Yoghurt
Combinatia remarcabila a acestui amestec este determinata de fasii mari, ferme, naturale de cocos, fulgi de ananas si mango exotic, bucati de papaya. Combinatia speciala de arome de fructe exotice complementeaza perfect nuantele de fructe.
Ingrediente: coacaze, flori de zamosita, cuburi de papaya (papaya, zahar), boabe de soc, fulgi de ananas, fulgi de mango, fulgi de papaya, bucati de cocos, arome (lactoza), granule de iaurt uscate la rece (iaurt din lapte degresat (lactoza), zahar, dextrina de malt, amidon modificat, agent acidifiant: acid citric, frunze de fragi, flori de floarea-soarelui, coacaze negre, afine.
10-12 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Mousse au Vin Rouge
Una dintre cele mai intense placeri dintre sortimentele noastre creative si variate cu o infuzie tipica, intunecata ca de fructe de padure. Nota delicioasa de vin rosu asupra bazei de fructe distincte, perfecte este un surogat perfect pentru originalul facut din alcool. Ca un vin rosu condimentat. Pe timpul verii, acest ceai poate fi servit si rece.
Ingrediente: struguri, flori de zamosita, boabe de soc, bucati de cirese acrisoare, (ulei din seminte de telina), nucsoara, coriandru, petale de trandafiri, afine si coacaze negre.
10-12 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Smooth Angel
Aceasta versiune cu fructe a inghetatei populare este o reala tentatie. Aroma noastra delicios de dulce, precum si aroma de vanilie creeaza o experienta a gustului savuros si deplin. Aroma delicata, precum si aspectul luxos sunt intr-adevar de vis.
Ingrediente: bucati de mere, flori de hibiscus, boabe de soc, coaja de portocala, coaja de macese, arome, flori de portocal, bucati de vanilie.
10-12 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Cheesecake - Mandarin
Va amintiti gustul ultimei prajituri? Cum prajitura zemoasa, cremoasa se topea in gura dvs. Si contrastul format de mandarinele solide? Acest lucru este exact ceea ce evoca acest ceai.
Ingrediente: bucati de mere, fulgi de morcovi, bucati de portocale, arome, bucati de mere ucate la rece, bucati de sfecla, bucati de portocale-mandarine uscate la rece, flori de nalba si granule de iaurt (iaurt din lapte degresat), zahar, dextrina de malt, amidon modificat, agent acidifiant: acid citric).
10-12 minute 100 C 5 lingurite cu varf/1 litru
Turkish Apple Tea
Unul dintre amestecurile noastre savuroase si fine care este bun, si fara fructe acide. Bucati de mar dulce si ananas minunat formeaza baza acestei infuzii populare. Caracterul ferm, dulce al aromei de mar este imbogatit de prospetimea vitaminei C. Un produs de top printre ceaiurile noastre de fructe.
Ingrediente: bucati de mar, cuburi de ananas (ananas, zahar), vitamina C, arome, bucati de mere uscate la rece.
10-12 minute 100 C 8 lingurite cu varf/1 litru
Ceai Rooibos
Candied Banana
Aici se intalnesc doua ingrediente ce isi au originea in Africa: banana si Rooibos. O adevarata senzatie pentru toti iubitorii de arome tropicale. Aroma puternica de banana si placerea caramelului cremos formeaza o sinteza de exceptie - o experienta speciala a gustului tropical.
Ingrediente: ceai de Rooibos, fasii de cocos, bucati de caramel sub forma de crema (lapte condensat si degresat, zahar, melasa de glucoza, grasime de unt, agent de umectare: sorbitol, agent de emulsifiere: mono-and digliceride de acizi grasi comestibili), arome.
8-10 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Love Affair
Aceasta compozitie dulceaga, cremoasa combina divina ciocolata, delicioasa tarta de capsuni si este rafinata de o usoara urma de gust irezistibil de rubarba.
Ingrediente: ceai de Roobos, inimioare de zahar rosu (zahar, faina de orez, ulei de alune, agent de ingrosare: tragant, arome, AC rosu, arome), arome, flori de trandafir, coaja de capsuni uscate la rece si bucati de rubarba.
8-10 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Orange - Eucalyptus
In aceasta compozitie am combinat prospetimea eucaliptului cu dulceata piersicii si a portocalei. Decorata foarte atractiv si multicolor, aceasta compozitie va capteaza privirea cu adevarat. Florile de portocal si frunzele de eucalipt se completeaza reciproc si garanteaza o experienta a gustului de un fel special.
Ingrediente: ceai de Rooibos, frunze de eucalipt, coaja de portocala, arome, flori de portocal.
8-10 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Chocolate-Orange
Aroma proaspata de portocala interactioneaza armonios cu ciocolata care se topeste usor. Aceasta senzatie a gustului va aminteste de sucul proaspat stors de care va bucurati pe o plantatie de portocali din Spania.
Ingrediente: ceai de Rooibos, fasii de ciocolata (zahar, boabe de cacao macinate cu unt de cacao, cacao pudra, agent de emulsifiere: lecitina de soia), coaja de portocala, arome, flori de portocal.
8-10 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Tiramisu - Mascarpone
Gustul cafelei usoare irlandeze, completat de bucati de caramel dulce este rafinat de mascarpone. Condimentat cu flori de contrast si de boabe de cafea, aspectul atractiv imbunatateste calitatea acestui amestec.
Ingrediente: ceai de Rooibos, bucati de ciocolata, bucati de caramel, granule de iaurt uscate la rece, boabe de cafea prajita, musetel roman.
8-10 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Ceaiuri din plante si mirodenii
Only Nature (fara adaos de arome)
Ingredientele acestui amestec de ierburi sunt foarte bine echilibrate si gandite. Ingrediente care se potrivesc perfect si care nu mai au nevoie de nicio aroma suplimentara. Acesta este un gust de fructe, condimentat si in acelasi timp este proaspat si ierbos – acompaniat de o nota usor picanta.
Ingrediente: sfecla, bucati de mar, flori de zemosita, bucati de ghimbir, coaja de portocala, planta de lamai, radacini de lemn dulce, radacini de ginseng, sofran, menta, frunze de rozmarin.
Contine radacini de lemn dulce – in caz de hipertensiune, ar trebui evitat consumul excesiv al acestui produs.
5-10 minute 100 C 3-4 lingurite cu varf/1 litru
Bad Weather Tea with Honey
Gustul usor delicat combinat cu o dulceata puternica ofera un sentiment placut si calduros. Nuantele calde si cremoase se combina perfect cu diferite ierburi, un gust ca si cum ai linge o lingura cu miere. Dulceata delicios de blanda creeaza o adevarata senzatie pe limba dvs.
Ingrediente: frunze de zmeura, coaja de maces, anason, bucati de mar, chimen dulce, frunze de mur, frunze de fragi, menta, flori de floarea-soarelui, patlagina, boabe de soc, flori de bujor si mullein, arome.
5-10 minute 100 C 3-4 lingurite cu varf/1 litru
Ceaiuri Ayurvedice/Wellness
Women’s Activity Tea
Nu numai femeile sunt seduse de aspectul atractiv al acestui amestec. Acest ceai e dominat de parfumul picant de ienupar si portocale proaspete. Gustul este foarte fin si invaluit de o nota placuta de chimen dulce si scortisoara. Cu siguranta, si barbatii vor indragi acest ceai.
Ingrediente: coaja de portocala, bucati de scortisoara, chimen dulce, radacini de lemn dulce, nucsoara, radacini de ghimbir, radacini de angelica si papadie, cuisoare, fructe de ienupar.
Contine radacini de lemn dulce – in caz de hipertensiune, ar trebui evitat consumul excesiv al acestui produs.
5-10 minute 100 C 3-4 lingurite cu varf/1 litru
Ginger Fresh Tea
Planta proaspata de lamai si ghimbirul picant se potrivesc perfect, iar lemnul dulce contribuie la atingerea finetei maxime. Ceaiul de ierburi nu este condimentat. Dar i se da o dulceata naturala de catre lemnul dulce. Acest amestec foarte atractiv combina perfect invataturile indiene cu ideile europene de atingere a starii de bine.
Ingrediente: planta de lamai, radacini de lemn dulce, bucati de ghimbir, menta, coaja de lamaie, piper negru.
Contine radacini de lemn dulce – in caz de hipertensiune, ar trebui evitat consumul excesiv al acestui produs.
5-10 minute 100 C 3-4 lingurite cu varf/1 litru
Men’s Activity Tea
Traditiile din invataturile ayurvedice formeaza baza pentru acest amestec. Gustul picant interesant de ierburi si o sugestie de ghimbir si piper cuceresc nu numai barbatii reticenti, dar vitalizeaza intreaga familie.
Ingrediente: bucati de scortisoara, chimen dulce, bucati de ghimbir, frunze de rozmarin, menta, nucsoara, roscova, frunze de damania, radacini de lemn dulce, frunze de salvie, piper negru, cuisoare, radacini de sarsaparila.
Contine radacini de lemn dulce – in caz de hipertensiune, ar trebui evitat consumul excesiv al acestui produs.
5-10 minute 100 C 3-4 lingurite cu varf/1 litru
Yoga Tea
Yoga tea este clasic printre varietatile de ceai ayurvedic. Aceasta este o bautura calda revigoranta in timpul zilelor reci, dar placuta in orice moment. Recomandam prepararea clasica sau prepararea cu ceai negru. Preparare clasica: fierbeti 11 g Yoga Tea in aprox. 1 litru de apa, timp de aproape 30 de minute, strecurati-o si adaugati ¼ litru de lapte. Poate fi indulcit cu miere, daca doriti. Prepararea cu ceai negru: fierbeti 11 g Yoga Tea in aprox. 1 litru de apa, timp de aproape 30 de minute. Adaugati 6 g de ceai negru (recomandam numai Ceylon High grown #22453 de la pagina 28)si mai lasati sa fiarba inca 3-5 minute. Strecurati si adaugati lapte, daca doriti, indulciti dupa gust.
Ingrediente: scortisoara, petale de paducel, bucati de ghimbir, cuisoare, piper negru, nucsoara.
35 minute 100 C 3 lingurite cu varf/1 litru
Sencha - Red Ginseng
Multe efecte i-au fost atribuite radacinii de ginseng, iar caracteristicile sale sanatoase nu pot fi puse la indoiala. Arome picante de citrus imbogatesc baza eleganta de ceai verde, iar aspectul acestei bauturi fascineaza prin bucatile uscate de fructul pasiunii.
Ingrediente: ceai verde, radacina de ginseng, arome, sofran, granule de fructul pasiunii uscate la rece, suc concentrat de fructul pasiunii, pulpa de caisa, amidon modificat (cartof), agent de ingrosare: alginat de sodiu).
2-3 minute 75-80 C 4-5 lingurite rase/1 litru
Fruit Tea Blend Vita Plus
Dulcele si incredbilul parfum al portocalei proaspete, ananas copt si aproape toate fructele exotice din lume pot fi descoperite in acest amestec excelent.
Ingrediente: flori de hibiscus, cuburi de mango si ananas, coaja de portocala, bucati de sfecla, bucati de portocala, fructul pasiunii, suc concentrat de fruct al pasiunii, pulpa de caisa, flori de floarea-soarelui.
10-12 minute 100 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Herb Tea Blend - Orange Grapefruit
Acestei creatii usoare i se da dulceata de fructe de catre bucatile de mar si fulgii de morcov si o urma de prospetime de catre frunzele de eucalipt, planta de lamai, bucatile de mandarina si o nuanta de hibiscus. Bucatile de sfecla imprumuta cupei culorile sale impreuna cu o nota usor pamanteana. Bucatile de portocala uscata reprezinta o aluzie optica la aroma de citrus proaspat a acestei compozitii absolut perfecte.
Ingrediente: bucati de mar, fulgi de morcov, frunze de eucalipt si mur, bucati de sfecla, flori de hibiscus, planta de lamai, arome, bucati de mandarine uscate, bucati de portocala.
5-10 minute 100 C 3-4 lingurite cu varf/1 litru
Ceaiuri semifermentate
China Jasmine-Tea
Baza pentru aceasta specialitate chinezeasca este ceaiul jumatate fermentat caruia i se adauga flori proaspete de iasomie in timpul procesului de uscare. Florile sunt partial indepartate mai tarziu. Acest amestec dulceag inca mai contine cateva flori care dau un gust si un miros intens de iasomie.
Ingrediente: ceai jumatate fermentat, flori de iasomie.
1-3 minute 75-80 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Orange Oolong
Acest ceai Oolong va ofera o experienta a gustului foarte speciala. Este un ceai jumatate fermentat care, folosind o metoda sofisticata, este fermentat numai la marginile frunzelor proaspete de ceai. Cu frunzele sale lungi, usor incretite, acest ceai este cu adevarat impresionant si va va incanta cu aroma sa fina, florala care aminteste de piersicile coapte. Aceasta este legatura perfecta dintre ceaiul fin Oolong si aroma naturala, intensa, cu gust de fructe a portocalei.
Ingrediente: ceai jumatate fermentat, flori de portocal, arome de portocal identic naturale.
2-3 minute 80-90 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
Ceai din culturi organice
China - Gunpowder - Green Tea from organic cultivation VE 10 bags of 500 g
Ceaiul nostru organic China Gunpowder isi datoreaza numele neobisnuit unei procesari speciale prin care frunzele sunt infasurate cu atentie sub forma de bile. „Perlele verzi” neprelucrate si usor stralucitoare din Zheijan se transforma in cupa intr-o culoare deschisa. Gustul tipic al gunpowder este puternic, picant si usor afumat. A doua infuzie capata un gust mult mai dulce.
1-3 minute 75-80 C 4-5 lingurite cu varf/1 litru
China - Super Mini Toucha Pu-Erh of 100 g
Un ceai Pu-Erh de buna calitate din Yunnan. Presat cu maiestrie pentru a semana cu cuiburi mici de pasari, aceasta specialitate Pu-Erh trebuie tratata cu foarte mare atentie. Recomandam o perioada maxima de fierbere de 45 de secunde pentru a permite aromei sale puternice sa iasa la iveala. Culoarea infuziei ar trebui sa devina rosu-cafeniu.
Va rugam sa luati aminte ca acest articol este furnizat intr-o cutie decorata cu hartie rosie.
20-45 sec. 100 C 2 bucati/1 litru
China Mu Dan Tea Rose
Acest ceai provine din sudul Anhui, o regiune situata in partea nordica a Chinei. Varfurile frunzelor proaspat culese sunt transformate manual intr-o rozeta, presate in forma plata si uscate. Pentru aceasta specialitate sunt procesati numai bobocii si frunzele cele mai fine. „Mu Dan” inseamna „bujor”, o floare care in China simbolizeaza bogatie si succes. Din aceasta cauza, Mu Dan este foarte popular in China si mai este denumit si „Regina florilor”. Dupa fierbere, acesta se transforma intr-o rozeta de ceai verde si ne incanta cu nota sa proaspata, fina si gustul sau foarte dulce, chiar si dupa fierberi multiple.
1-3 minute 75-80 C 2 bucati/1litru