Sfaturi culinare

#bautura #bauturi #compot # retete toamna # compot de fructe

Compoturi pentru camara ta de toamna

Compotul constituie o bautura versatila, foarte potrivita pentru diverse momente. Pregateste mai multe borcane cu diverse tipuri de compot pentru a-l servi intr-o seara rece de toamna. Foloseste compotul de fructe la diverse deserturi pentru a-ti rasfata familia. Bea compot cald sau rece cand te-ai saturat de apa sau ceai.

Iata in continuare cateva retete de compoturi pentru camara ta de toamna:
 

Compot de prune si apa de trandafiri
 

Compotul din prune cu apa de trandafiri este o bautura parfumata, potrivita pentru a fi facuta si savurata in perioada de toamna. Pentru acest preparat ai nevoie de numai patru ingrediente. Poti servi acest compot cald sau rece.
 

Compot din dovleac si ananas
 

Daca iti plac preparatele de toamna pe baza de dovleac, poti sa-l folosesti chiar si pentru a pregati bauturi. Incearca o reteta de compot din dovleac si ananas. Bautura se aromeaza cu scortisoara si constituie o gustare potrivita pentru zilele reci de toamna sau iarna.
 

Compotul de nectarine
 

Nectarinele sunt unele dintre cele mai populare fructe pe care le gasesti sub bradul de Craciun. Bucura-te de sucul lor dulce in perioada rece de toamna si iarna printr-un compot de nectarine. Pentru acest preparat simplu de realizat ai nevoie de apa, zahar, nectarine si suc de lamaie.
 

Compot de afine
 

Afinele sunt fructe cu prestanta, care aromeaza orice preparat. Incearca o reteta de compot de afine condimentat cu cateva bucatele de cuisoare . Aceasta bautura va fi preferata musafirilor tai, fiind un preparat inedit si parfumat.
 

Compot de corcoduse
 

Foloseste corcodusele coapte de toamna pentru a pregati un compot gustos. Compotul de corcoduse se poate consuma ca atare, cald sau rece sau poate fi folosit pentru alte deserturi.
 

Compot cald de toamna
 

Daca iti plac compoturile realizate dintr-un amestec de fructe, atunci incearca aceasta reteta. Compotul cald de toamna are la baza un amestec de portocale, fructe de padure, struguri, mere, caise si alte ingrediente.

 

Sursa foto: kopiaste.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare