Sfaturi culinare

# peste otravitor #peste toxic #consum peste #peste

Consumi pestii din Dunare si Marea Neagra? Te poti imbolnavi de cancer! Specialistii sustin ca sunt foarte periculosi

Este alerta in Romania! Specialistii anunta ca pestii din Dunare si Marea Neagra sunt toxici si te-ar putea imbolnavi de cancer.

Avertismentul este demn de luat in seama. Acesta este pus pe seama depunerii de metale grele de pe fundul Dunarii, metale care ajung si in mare. Acestea sunt inhitite de pesti si ajung in carnea acestora. Din pacate, aceste metale nu sunt distruse prin procesul de gatire si ajung apoi in organismul uman.

Avand in vedere ca in perioada postului de Craciun se consuma mult peste, Marian Paiu, reprezentant al ONG-ului "Mare Nostrum", a explicat pentru un post tv care sunt produsele de care trebuie sa ne ferim in aceasta perioada. 

"Intotdeauna, cand avem de-a face cu metale grele, este un avertisment care ar trebui luat in vedere. Printre acestea se numara cobaltul, cuprul, fierul, manganul, zincul. Si majoritatea pot ajunge in corpul nostru prin sistemul digestiv, deci prin alimentatie Dunarea se varsa in mare. Astfel, ajuta la transferul acestor metale catre pestii sau celelalte vietuitoare marine, precum midiile sau rapane, si in final chiar delfinii sau pasarile marine.

Cele mai mari concentratii se afla in pielea sau ficatul acestor animale, unele dintre ele pe care noi le consumam, mai ales pestii si fructele de mare.

Acestele metale grele nu dispar. Odata ce ajung in mediu, cantitatea lor creste. Ar trebui sa fim atenti la modul in care le manipulam si sa nu le aruncam la intamplare.", a declarat Marian Paiu pentru antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare