Sfaturi culinare

#alimente vegane #inlocuire alimente #alimente post #postul pastelui #post

Cu ce inlocuim alimentele “de dulce” in timpul postului

Ne aflam in Postul Pastelui. Este cel mai lung si strict post din an. De multe ori, cei care tin post, viseaza la mancarurile pe care le savurau inainte. Putini stiu ca acestea pot fi recreate cu alimente vegetale. Iata cu ce poti inclocui alimentele de dulce pentru a crea retete de post delicioase!

Lapte

Laptele poate fi inlocuit cu lapte de soia, de migdale, de orez sau alta varietate de lapte vegetal. Daca vrei sa prepari retete sarate trebuie sa fii atent sa alegi un sortiment fara zahar si arome.

Branza

Pe piata exista sortimente de branza vegana precum branza din caju, care seamana ca textura cu branza de vaci. De acemenea exista tofu si numeroase sortimente de branza vegana potrivita pentru pizza sau alte retete in care ai nevoie ca aceasta sa se topeasca asemenei cascavalului.

Iaurt

Iaurtul din soia si iaurtul din cocos sunt variante exceptionale pentru retetele tale sau pentru o gustare.

Lapte batut

Laptele batut din retete poate fi obtinut prin amestecarea unui iaurt din soia cu lapte de soia pana se obtine consistenta laptelui batut.

Oua

Ouale din retetele de prajituri pot fi inlocuite cu seminte de chia inmuiate in putina apa. Acestea au rosul de a lega aluaturile asemeni oualor

Carne

Cand vine vorba de preparatele din carne, ai la dispozitie cele mai multe variante. Pe piata exista salam, crenvursti si parizer vegane. De asemena, poti gasi carne tocata vegana sau chifle vegane pentru burgari.

Mai exista soia care poate inlocui carnea tocata, bucatelele de carne sau snitelele in retetele favorite.

De asemenea, mai poti prepara acasa chiftele si pateuri din linte, mazare, fasole rosie sau naut.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului