Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #preparare retete #ingrediente retete #inlocuire ingrediente retete

Cu ce poti sa inlocuiesti diverse ingrediente in mancaruri.

De cate ori nu te-ai regasit in postura de a nu avea oua, lapte, faina sau alte ingrediente pentru o reteta exact cand erai in mijlocul prepararii ei? Nu exista persoana care sa nu treaca prin astfel de situatii neplacute atunci cand cocheteaza cu gatitul. Insa cele mai perspicace dintre ele stiu ca multe dintre ingredientele banale pe care le folosim in mancaruri pot fi inlocuite cu succes cu alte alimente!

Inlocuitori pentru lapte batut

Laptele batut este un ingredient destul de rar folosit in mancarurile obisnuite, asa ca nu trebuie sa te mire daca nu il ai frecvent in frigider. Daca te afli in situatia de a avea nevoie de el pentru un preparat si nu il ai la indemana, afla ca il poti inlocui cu succes si cu iaurt de baut sau iaurt amestecat cu lapte.

Substitute pentru unt

Nu ai unt in casa, dar ai avocado? Este tot ce ai nevoie pentru a inlocui untul in preparatele tale. Atat untul, cat si alte surse de grasimi din retete (uleiuri, margarina etc.) pot fi inlocuite si cu piureul de banane, care ofera aceeasi textura, dar un gust mai parfumat si delicios, mai ales in deseturi.

Substitut pentru zahar

Exista o multime de inlocuitori naturali si foarte sanatosi pentru zahar: miere, melasa, sirop de artar etc. Insa toate au un continut crescut de calorii, de aceea, daca vrei sa reduci cantitatea de zahar folosita in mancaruri, dar sa te bucuri totusi de gustul dulce al acestuia, inlocuieste o parte din acest ingredient cu vanilie. Inlocuieste fiecare 2 linguri de zahar cu cate 1/2 lingurita de extract de vanilie.

Inlocuitori pentru oua

Chiar daca pare greu de crezut ca ouale pot fi inlocuite cu alte ingrediente in mancaruri, specialistii sustin ca semintele de chia sau de in inmuiate in apa pot face minuni in locul acestora in special in retetele care necesita coacere.

Praful de copt in combinatie cu otet poate inlocui cu succes albusul de ou in preparate coapte, iar branza tofu poate substitui intregul ou in aluaturi de placinta sau paine.

Inlocuitori pentru vin

Daca pregatesti o reteta si ai nevoie de putin vin, dar nu ai nicio sticla la indemana, nu te impacienta, intrucat cidrul sau otetul pot fi folosite cu succes in locul acestuia.

Substitut pentru faina cu agent de crestere

Daca te tot lovesti de retete in care ti se solicita faina de patiserie sau cu agent de crestere si nu ai in casa asa ceva, o poti improviza amestecand faina cu sare si praf de copt.

Sursa foto: bluenose.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare