Sfaturi culinare

# preparare carne miel # cumparare carne miel #sfaturi practice #carne de miel #sfaturi culinare #miel

Cum alegem corect carnea de miel

Am intrat in Postul Pastelui, iar gandul ne zboara usor spre masa imbelsugata din ziua Invierii. Si pentru ca alimentul principal este carnea de miel, iata in continuare cateva secrete ale alegerii corecte a acestui tip de carne, dar si ale prepararii unei fripturi delicioase:

Carnea de miel este una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne. Contine grasimi bune, este o sursa importanta de zinc, de seleniu si este bogata in vitamine din complexul B. In plus, carnea slaba de miel are si putine calorii, mai exact, 100 de grame de carne contine doar 160 de calorii.

Criterii de selectie

Sursa foto: zacbutchery.com.sg

Dar e bine de spus inca de la inceput ca cel mai important criteriu in alegerea carnii de miel il reprezinta stampila Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare. Este garantia faptului ca ceea ce cumperi provine de la un animal sanatos.

Specialistii spun ca e foarte importanta si greutatea animalului, dar si aspectul carnii. Mielul trebuie sa aiba in jur de 12-14 kilograme. Daca e mai mic, carnea contine o cantitate mare de colagen, fapt care o face greu de digerat.

Exista mereu temerea ca am putea confunda carnea de miel cu cea de caine. Ca sa eviti un astfel de moment neplacut e bine sa stii ca, spre exemplu, ovinele au dinti incisivi numai pe maxilarul inferior, iar membrele anterioare si posterioare se termina in copite bifurcate. De aceea, cel mai sigur este ca atunci cand alegi carnea de miel, animalul sa aiba capul atasat de carcasa, la fel si portiunea terminala a unui membru.

Sursa foto: thekitchenhotline.com

Carnea de miel dezosata se deosebeste de cea de caine prin mirosul intepator de carne de oaie. Grasimea de miel este tare, uscata, sfaramicioasa si alba, in timp ce grasimea cainelui este moale, untoasa, de culoare alb-cenusie. Carnea de miel este cu atat mai deschisa la culoare cu cat animalul este mai tanar (roz-rosu). Carnea de caine are culoarea rosu-inchis.

De asemenea, carnea trebuie sa fie elastica, astfel incat atunci cand o apesi cu degetul sa revina la forma initiala si in niciun caz sa nu fie lipicioasa si urat mirositoare.

Cum se prepara corect

Sursa foto: fdprn.com

Carnea de miel se prepara cel mai bine inabusita sau pe gratar si pe cat mai putin posibil prajita. Atunci cand prepari stufat foloseste multe legume, pentru ca acestea contin fibre, spre deosebire de carnea de miel care este saraca in fibre. Acestea te vor ajuta sa preintampini constipatia.

Sursa foto: imgkid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului