Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #ridichii #depozitare ridichii #ridichie

Cum alegi si depozitezi ridichile

Ridichile sunt unele dintre cele mai gustoase alimente din perioada de primavara-vara . Acestea se potrivesc foarte bine in salate, sandwich-uri, aperitive si pentru decorarea unor preparate cum sunt ouale umplute. Afla cum sa cumperi si sa depozitezi ridichile pentru a te bucura de ele proaspete mai mult timp.

Cum cumperi ridichile

Desi sunt disponibile pe toata durata anului, cele mai gustoase ridichi sunt cele din perioada mai-noiembrie.

Alege ridichi care au o textura ferma, fara semne de mucegai si fara fisuri. Ridichile crapate isi pierd din nutrienti si permit patrunderea impuritatilor.

Ridichile trebuie sa fie tari, nu buretoase. Le poti verifica in acest sens daca le strangi putin in pumn. Nu le cumpara pe cele care par goale pe dinauntru sau cu un centru moale.

Daca se vand cu tot cu codite si frunze, acestea trebuie sa fie verzi si proaspete. Radacinile (partea cu "mustati") nu trebuie sa fie nici moi, nici vestejite.

Este recomandat sa alegi ridichile mici si medii ca marime, deoarece ridichile cele mai mari tind sa aiba o textura buretoasa in loc sa fie proaspete si crocante.

Cum depozitezi ridichile

Scoate frunzele, coditele si radacinile. Daca le tai cu un cutit, fa-o in asa fel incat sa tai cat mai putin din suprafata acestora. Poti taia, de exemplu, crengutele, pana la cotor, fara sa-l inlaturi complet. Pentru a se pastra proaspete cat mai mult timp, ridichile trebuie sa fie acoperite de coaja lor rosie.

Apoi pune ridichile intr-o punga de plastic perforata sau intr-un cos, fara sa le speli. Le poti sterge cu o carpa pentru a elimina primul strat de impuritati . Depoziteaza-le apoi in frigider. Tinute astfel, ridichile ar trebui sa reziste aproximativ o saptamana.

Spala numai atatea ridichi cate ai nevoie sa folosesti in mancare, iar pe celalalte pune-le la loc in frigider. Le poti tine in ladita speciala pentru legume si zarzavat . Ai grija ca ladita sa nu aiba resturi de apa sau zeama scursa de la alte alimente deoarece aceasta poate ajunge in contact cu ridichile, care se vor strica.

Foto: blogrollcenter.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului