Sfaturi culinare

#meniu #sfanta maria #masa de sfanta maria #meniu sf maria

Cum arata meniul perfect pentru masa de Sfanta Maria

Peste 2,2 milioane de romani isi vor sarbatori onomastica de Sfanta Maria, una dintre cele mai mari sarbatori ale crestinilor. Si cum, traditional, orice zi festiva este insotita si de o masa, va propunem in continuare cateva preparate care pot fi pregatite rapid.

Aperitive

Sursa foto: gustoblog.it

Pentru credinciosii care au tinut postul si care sunt obisnuiti sa respecte canoanele bisericesti, vineri, 15 august, este dezlegare la peste. Asadar, printre aperitive ar trebui sa existe si cateva preparate pe baza de peste.

O varianta ar fi tartinele cu icre si somon afumat, o reteta simpla si ultra-rapida mai ales daca folosesti icre gata preparate, din comert. Tot pentru aperitiv mai poti pregati baghete de paine umplute cu pasta se macrou si muraturi. Ar trebui preparate cu 24 de ore inainte ca sa poata sta la frigider, iar in acest timp painea sa se inmoaie si sa capete aroma ingredientelor din pasta de peste.

Si pentru ca e vara si rosiile se gasesc la tot pasul, poti prepara si rosii umplute cu urda sau chiar cu salata de vinete coapte.

Felul principal

Sursa foto: ilconsumatorealcentro.it

Tinand cont ca vorbim despre o cina, o friptura este mai mult decat binevenita. Poti incerca o friptura de iepure cu sos de busuioc, dar si un muschi de vita cu sos si cartofi gratinati. Pentru cei care respecta postul zilei de vineri, o stiuca cu sos de rosii la cuptor sau un crap preparat dupa reteta ungureasca, adica cu sunca afumata, sunt retetele perfecte.

Dar pentru ca este sezon de gratar, ar fi pacat sa nu profiti de o masa in aer liber. Un pastrav la gratar, cateva frigarui de pui si cate o portie de muschi de vita fraged merg de minune. Cel mai bine ar fi sa marinezi carnea cu o zi inainte.

Desert

Sursa foto: strawberrysue.com

Un tort pare mult prea mult pentru o onomastica, insa un desert usor, precum o spuma de piersici cu topping crocant, un cheescake sau o tarta cu fructe nu vor da prea mari batai de cap organismului.

Nu uita de bautura. Un vin alb, servit sprit, merge de minune intr-o seara calduroasa de vara. O varianta ar fi berea, mai ales daca ai inclus in meniu si carnaciori picanti pe gratar.

Sursa foto principala: linella.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului