Sfaturi culinare

#condimente #sfaturi culinare #chimion

Cum cumperi si depozitezi chimionul in bucatarie

Unul dintre cele mai vechi condimente folosite in bucatarie este chimionul. Aromat si sanatos, chimionul este regasit in bucatariile multor popoare in zilele noastre.

Chimionul este un condiment specific tarilor Indiei, tarilor din Orientul Mijlociu, tarilor mediteraneene si Mexicului. Originile chimionului sunt in Egipt, insa astazi acest condiment se cultiva de secole in multe regiuni ale pamantului: China, tarile mediteraneene, India etc.

Ingredientul era apreciat chiar si in perioada Greciei si Romei Antice. Pe langa utilizarea in bucatarie, planta era folosita pe post de moneda de schimb , precum si in scopuri medicale sau pentru tratamente cosmetice. In Evul Mediu , in Europa, acest aliment era unul dintre cele mai folosite in bucatarie. Planta a avut, intr-o perioada, chiar semnificatii aparte, fiind simbol al iubirii si fidelitatii. Conform unor traditii arabe, chimionul ar avea proprietati afrodisiace .

Chimionul se foloseste in special in curry, in mancarurile mexicane si unele preparate marocane, precum cele de miel. Condimentul contine fier, magneziu, calciu si are zero calorii.

Ce trebuie sa stii cand cumperi chimion

Chimionul are o aroma calda, amaruie, care seamana putin cu piperul. Condimentul este disponibil pe toata durata anului. Semintele au o culoare maroniu-galbuie.

Este recomandat sa cumperi chimion cu boabe intregi si sa-l macini acasa. Chimionul macinat tinde sa-si piarda mai repede aromele. Pentru a-l macina, foloseste un mojar cu pistil. Alege magazinele specializate in condimente si pe cele care vand produse organice . In acest fel, condimentul este natural si mai sanatos.

Cum depozitezi chimionul

Tine chimionul intr-un recipient inchis, intr-un loc racoros si intunecos. Poti folosi un recipient de sticla inchis ermetic. Chimionul macinat isi pastreaza proprietatile cam 6 luni, in timp ce semintele sunt bune cam un an de zile.

Nu amesteca seminte sau chimion macinat din pachete diferite. Ataseaza etichete pe recipiente cu data depozitarii.

Foto: cookinginwestchester.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului