Sfaturi culinare

#curatare dovleac #placinta de dovleac #dovleac

Cum cureti super-rapid un dovleac. Truc genial

Toamna este anotimpul in care la mare cautare sunt retelele cu dovleac. Acesta este si produsul vedeta al acestei perioada. Unul dintre cele mai mari cosmaruri ale gospodinelor este insa curatarea dovleacului. Cu ajutorul unui truc insa, vei scapa si de aceasta problema. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a curata rapid un dovleac. Taie dovleacul felii, daca este copt, sau in bucati.

 

Curata-l bine de seminte si pulpa atoasa. Odata ce ai obtinut bucati mai usor de manevrat, taie-le pe toate cubulete de 3-4 cm grosime. Ia fiecare cubulet si elimina-i coaja pe un tocator, folosind un cutit simplu. Desi pare greu de crezut, cu metoda asta cureti dovleacul mult mai rapid si mai usor.

Reteta de placinta cu dovleac

Ingrediente

  • 1 kilogram de dovleac ras
  • Un cub drojdie
  • 1kg faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 grame miez nuca
  • Scortisoara
  • Zahar vanilat
  • Zahar pudra
  • Zahar tos
  • Esenta

Cum se prepara placinta cu dovleac:

Pentru aluat amesteca faina cu apa calduta si drojida apoi framanta. Imparte aluatul obtinut in doua parti egale. Prima parte se imparte si ea in trei parti, apoi se fac bilute. Pe prima biluta pune putin ulei apoi intinde-o. Urmeaza acelasi procedeu si cu celelalte bilute. Pune apoi foile una peste alta si lasa-le 10 minute sa creasca. Intre timp, facem la fel si cu ce de-a doua parte de aluat.

Cum prepari compozitia pentru placinta cu dovleac:

Intr-un bol punem dovleacul ras, adaugam zaharul vanilat, nuca, scortisoara si zaharul tos. Intindem prima parte de aluat pana cand obtinem foaia de placinta. O stropim cu putin ulei, dupa care punem amestecul de dovleac preparat anterior. Se ruleaza si se taie bucati. Asezam bucatile de placinta in tava unsa cu ulei.  Procedam la fel si cu cea de-a doua parte de aluat. Introducem tava in cuptor, la 180 de grade, timp de 40 de minute. La final putem pune zahar pudra peste ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului