Curata-l bine de seminte si pulpa atoasa. Odata ce ai obtinut bucati mai usor de manevrat, taie-le pe toate cubulete de 3-4 cm grosime. Ia fiecare cubulet si elimina-i coaja pe un tocator, folosind un cutit simplu. Desi pare greu de crezut, cu metoda asta cureti dovleacul mult mai rapid si mai usor.
Reteta de placinta cu dovleac
Ingrediente
- 1 kilogram de dovleac ras
- Un cub drojdie
- 1kg faina
- 250 ml apa
- 100 ml ulei
- 200 grame miez nuca
- Scortisoara
- Zahar vanilat
- Zahar pudra
- Zahar tos
- Esenta
Cum se prepara placinta cu dovleac:
Pentru aluat amesteca faina cu apa calduta si drojida apoi framanta. Imparte aluatul obtinut in doua parti egale. Prima parte se imparte si ea in trei parti, apoi se fac bilute. Pe prima biluta pune putin ulei apoi intinde-o. Urmeaza acelasi procedeu si cu celelalte bilute. Pune apoi foile una peste alta si lasa-le 10 minute sa creasca. Intre timp, facem la fel si cu ce de-a doua parte de aluat.
Cum prepari compozitia pentru placinta cu dovleac:
Intr-un bol punem dovleacul ras, adaugam zaharul vanilat, nuca, scortisoara si zaharul tos. Intindem prima parte de aluat pana cand obtinem foaia de placinta. O stropim cu putin ulei, dupa care punem amestecul de dovleac preparat anterior. Se ruleaza si se taie bucati. Asezam bucatile de placinta in tava unsa cu ulei. Procedam la fel si cu cea de-a doua parte de aluat. Introducem tava in cuptor, la 180 de grade, timp de 40 de minute. La final putem pune zahar pudra peste ea.