Sfaturi culinare

#bauturi #sfaturi culinare #sampanie

Cum desfaci o sticla de sampanie

Daca iti place sampania dar te stresezi de cate ori trebuie sa deschizi o sticla, invata cum sa faci acest lucru in asa fel incat vinul spumant sa curga in pahare si nu pe langa ele.

1. Raceste sampania

Dupa ce cumperi sampania, depoziteaza-o cu grija in frigider, fara sa o agiti. Lasa sticla sa se raceasca bine inainte sa incerci sa o desfaci. Este important ca sampania sa fie rece deoarece sticlele tinute la temperatura camerei tind sa faca multa spuma odata ce este scos dopul, varsand, astfel, continutul pe langa pahare. In plus, sampania rece este mult mai gustoasa. Temperatura optima pentru sampanie este de 7 grade Celsius. In loc de frigider, poti aseza sticla intr-o frapiera cu apa si cuburi de gheata pentru aproximativ 20 de minute.

2. Indeparteaza folia sticlei de sampanie

Indeparteaza usor folia care acopera capacul, fara sa misti sticla prea mult. Largeste corsetul de sarma incet, tinand cu degetul de capatul de sarma care acopera dopul pentru ca acesta din urma sa nu poata sari.

3. Scoate dopul sticlei de sampanie

Infasoara sticla de sampanie intr-un servet curat, de panza, inclinand sticla la 45 de grade, in directia pusa fetei sau corpului tau si departe de celelalte persoane, pentru a evita accidentele. Cu o mana trebuie sa tii de sticla si cu cealalta de gatul acesteia invelit in servet. Roteste apoi usor sticla pana cand dopul se elibereaza. Secretul sta in sucirea sticlei si nu a dopului.

4. Toarna sampania in pahare sau cupe

Toarna sampania in cupele de sampanie sau in paharele de sampanie de tip fluier, atat cat sa fie de marimea a doua degete. Asteapta ca bulele sa se topeasca pentru a suplimenta cantitatea de sampanie din pahar.

5. Serveste sampania

Sampania se serveste rece. Paharele pot fi racite si ele in prealabil, insa nu se pune gheata in bautura. Paharele de sampanie au piciorul lung pentru a fi tinute de acest picior si a evita astfel ca mana sa incalzeasca paharul.

Serveste sampania la un brunch ca pe un rasfat culinar, ca pe un aperitiv la o masa festiva sau la diverse ocazii.

foto : beyondwonderful.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete