Daca gatesti mult acasa, atunci stii ca cuptorul poate fi unul dintre cele mai complicate si plictisitoare aparate de curatat, pentru ca, oricat de mult l-ai curata, mirosurile nu vor sa dispara.
Daca acest lucru se intampla cu alimente precum carnea sau puiul, imaginati-va acum cu pestele.
Pentru a indeparta mirosurile urate din cuptor, poti incerca urmatoarele metode:
Puteti incerca sa frecati cuptorul cu extract de vanilie. Trebuie doar sa puneti cateva picaturi pe o carpa curata si apoi sa stergeti peretii interiori ai cuptorului. In acest fel, data viitoare cand veti deschide cuptorul, acesta va emana un miros delicios de vanilie.
Amestecul de bicarbonat de sodiu cu otet poate fi, de asemenea, solutia salvatoare pentru aceasta misiune. Este o solutie zero-toxica, care va va lasa cuptorul curat ca lacrima.
Trebuie doar sa umpleti o sticla cu doua cani de otet alb si sa incepeti sa pulverizati in interior, apoi presarati niste bicarbonat de sodiu pe fundul cuptorului. Lasa-l sa stea cat mai mult timp posibil si apoi sterge-l cu o carpa curata si uscata.
Exista, de asemenea, optiunea de a umezi un burete cu apa si de a pune pe el o cantitate moderata de bicarbonat de sodiu. Folositi buretele pentru a curata bine cuptorul, atat peretii, cat si gratarele. Apoi clatiti cu apa curata.
Daca problema este acel miros de arsura care provine de la alimentele care se scurg de pe fundul aragazului, nu va faceti griji, deoarece acesta este mai usor de eliminat.
In primul rand, indepartati graterele din cuptor si orice bucatele de mancare pe care le puteti gasi. Lasati cuptorul sa se raceasca
Faceti un amestec de otet si lamaie intr-o sticla cu pulverizator si incepeti sa curatati interiorul cuptorului.
Lasati amestecul sa stea cat mai mult timp, daca se poate toata ziua, chiar mai bine.
La final, clatiti cu apa calda si lasati cuptorul deschis pentru a se usca si a lasa sa iasa mirosul neplacut.