Sfaturi culinare

#peste prajit #miros #peste

Cum elimini rapid mirosul de peste prajit din cuptor. Cea mai simpla metoda

Atunci cand cuptorul a fost folosit de multe ori, acest aparat tinde sa acumuleze diverse mirosuri care nu sunt foarte placute. Si da, s-ar putea sa fiti unul dintre acei oameni care il curata in mod regulat, dar mirosurile sunt adesea atat de puternice incat nu dispar atat de usor. De aceea, va vom spune acum cum sa eliminati mirosul de peste sau de ars din cuptor fara sa frecati ore intregi.

Daca gatesti mult acasa, atunci stii ca cuptorul poate fi unul dintre cele mai complicate si plictisitoare aparate de curatat, pentru ca, oricat de mult l-ai curata, mirosurile nu vor sa dispara.

Daca acest lucru se intampla cu alimente precum carnea sau puiul, imaginati-va acum cu pestele.

Pentru a indeparta mirosurile urate din cuptor, poti incerca urmatoarele metode:

Puteti incerca sa frecati cuptorul cu extract de vanilie. Trebuie doar sa puneti cateva picaturi pe o carpa curata si apoi sa stergeti peretii interiori ai cuptorului. In acest fel, data viitoare cand veti deschide cuptorul, acesta va emana un miros delicios de vanilie.

Amestecul de bicarbonat de sodiu cu otet poate fi, de asemenea, solutia salvatoare pentru aceasta misiune. Este o solutie zero-toxica, care va va lasa cuptorul curat ca lacrima.

Trebuie doar sa umpleti o sticla cu doua cani de otet alb si sa incepeti sa pulverizati in interior, apoi presarati niste bicarbonat de sodiu pe fundul cuptorului. Lasa-l sa stea cat mai mult timp posibil si apoi sterge-l cu o carpa curata si uscata.

Exista, de asemenea, optiunea de a umezi un burete cu apa si de a pune pe el o cantitate moderata de bicarbonat de sodiu. Folositi buretele pentru a curata bine cuptorul, atat peretii, cat si gratarele. Apoi clatiti cu apa curata.

Daca problema  este acel miros de arsura care provine de la alimentele care se scurg de pe fundul aragazului, nu va faceti griji, deoarece acesta este mai usor de eliminat.

In primul rand, indepartati graterele din cuptor si orice bucatele de mancare pe care le puteti gasi. Lasati cuptorul sa se raceasca

Faceti un amestec de otet si lamaie intr-o sticla cu pulverizator si incepeti sa curatati interiorul cuptorului.

Lasati amestecul sa stea cat mai mult timp, daca se poate toata ziua, chiar mai bine.

La final, clatiti cu apa calda si lasati cuptorul deschis pentru a se usca si a lasa sa iasa mirosul neplacut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului