Sfaturi culinare

# retete dietetice #gem #zahar #marmelada #conserve # conserve fara zahar # conserve toamna # retete fara zahar

Cum faci conserve de toamna fara zahar

Gemurile, marmeladele si celelalte conserve pentru toamna-iarna reprezinta preparate delicioase si sanatoase, facute in casa din ingredientele pe care chiar tu le-ai cumparat. Ce te faci, insa, daca trebuie sa eviti zaharul, din diverse motive? Pentru astfel de cazuri, se pot pregati conserve folosind alt tip de indulcitori .

Cei care sufera de diabet sau care trebuie sa consume alimente fara zahar pot apela la alt tip de indulcitori, precum mierea, sucurile de fructe, concentratul de fructe etc.

Iata in continuare cum poti pregati conserve fara zahar :
 

1. Fa un amestec simplu de fructe
 

Cea mai simpla metoda de a pregati o dulceata este sa folosesti doar un amestec de fructe. Poti amesteca, de exemplu, strugurii cu piersici, pere, prune, gutui etc. Foloseste cotoare de gutui in loc de gelifiant si vei obtine o dulceata grozava, numai pe baza de fructe, fara pic de zahar.
 

2. Foloseste gelatina dietetica
 

Pregateste un gem de fructe din numai doua ingrediente: amestecul de fructe preferate si gelifiantul dietetic cu fructoza. Gasesti pe piata pachete de gelatina fara zahar, cu aroma fructelor pe care le folosesti in stare proaspata. De exemplu, atunci cand faci un gem de capsuni, poti combina fructele cu gelatina cu aroma de capsuni, aceasta necontinand zahar.
 

3. Pune zaharina
 

O alta modalitate de a pregati gem fara zahar este sa folosesti pastile de zaharina. Amesteca-le in compozitia de fructe si apa si vei obtine un gem gustos.
 

4. Pune suc de lamaie
 

Pentru a aroma o conserva de fructe fara zahar, este bine sa folosesti suc de lamaie, care da un gust usor acrisor. De exemplu, murele si afinele merg foarte bine cu zeama de lamaie sau de lime.
 

5. Adauga suc de fructe
 

Poti face un gem organic, din fructe, pe baza de miere, fructe proaspete si suc din mere, neindulcit. Pentru o astfel de reteta vei avea nevoie de pectina. De asemenea, ca indulcitor poti folosi si un concentrat de fructe. De exemplu, un gem din lamai si pere poate fi indulcit cu ajutorul unui concentrat de suc de struguri.
 

Sursa foto: southernliving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului