Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #salata #retete salata

Cum faci salate specifice sezonului rece

Daca iti plac salatele, nu trebuie sa renunti la ele numai pentru ca vara a luat sfarsit. Exista o multime de alimente pe care sa le folosesti in prepararea unor salate pentru sezonul rece.

Alege mere, pere, struguri, afine, varza, fenicul, conopida, broccoli si pregateste cateva salate de toamna-iarna. Salatele pentru sezonul rece se servesc in cadrul unei diete sau ca preparate pentru pachetelul de serviciu.


Salate de toamna-iarna cu mere


Merele rosii, crocante si dulci sunt perfecte pentru o salata in sezonul rece. Foloseste un amestec de verdeturi, migdale, branza feta, ceapa rosie, stafide si mere rosii. Serveste aceasta salata cu un sos vinaigrette pe baza de zmeura. O alta salata de toamna-iarna este cea cu mere, cirese uscate, afine uscate, migdale si iaurt cu vanilie.


Salate de toamna-iarna cu pere


Foloseste perele proaspete pentru o salata de iarna. Alege perele netede, cu o culoare uniforma, usor coapte. Pentru ca miezul sa nu se oxideze, da perele cu suc de lamaie. Poti pregati o salata de toamna-iarna cu ceapa rosie, amestec de salata verde, alune, branza albastra, zahar, sare si piper. Sosul se prepara din ulei de alune, sirop de artar, maioneza si otet din cidru de mere.


Salata de toamna-iarna cu struguri


Struguri sunt fructele-vedeta in toamna. Acestia pot fi folositi cu succes in salate in sezonul rece. Fierbe niste supa de pui pana da in clocot, apoi adauga orez si gateste-l in aceasta supa. Scurge-l bine la final si lasa-l sa se raceasca. Amesteca intr-un castron niste suc de lamaie, ulei de masline si miere pana cand aceasta din urma se dizolva. Pune orezul fiert intr-un bol cu fructe de kiwi, struguri rosii si alune. Adauga sare si piper in sos si toarna-l peste ingrediente.


Salata de toamna-iarna cu fenicul


Feniculul este un aliment care poate fi folosit cu succes in bucatarie din toamna pana spre primavara. Radacina si tulpina sunt adesea folosite proaspete, in salate. Frunzele garnisesc multe preparate si le imbunatatesc cu aroma lor asemanatoare mararului.

Pregateste o salata cu fenicul pentru sezonul rece. Amesteca intr-un recipient niste otet, tarhon, mustar, seminte de fenicul si ulei de masline. Pune intr-un castron felii de rosii, salata verde, radacina feliata de fenicul si apoi toarna dressingul si amesteca.

Sursa foto: jamieoliver.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului