Sfaturi culinare

#paste #retete #rucola #salata #bucatarie

Cum folosesti rucola in bucatarie

Rucola este una dintre acele plante care se pot mandri cu o lunga istorie. Inca din antichitate, rucola era folosita in alimentatie. In zilele noastre, rucola este intalnita in special in bucatariile mediteraneene si in special in gastronomia Italiei. Cu toate acestea, rucola face parte din ingredientele de sezon pe mesele multor popoare: Germania, Slovenia etc.

Rucola, un aliment sanatos in bucatarie

Cu toate acestea, planta este destul de controversata, in ceea ce priveste gustul. Sunt persoane care ii apreciaza gustul de la prima incercare, altele care in timp descopera ca le plac aceste frunze amarui, iar alte persoane nu consuma rucola decat gatita sau in combinatie cu diverse sosuri si alte ingrediente.

Rucola este adesea confundata cu papadia, din cauza frunzelor cu aspect asemanator. Planta este cultivata, insa poate creste si in salbaticie. Rucola are proprietati antioxidante, antibacteriene si diuretice.
 

Rucola: combinatii de top
 

Avand un gust amarui, destul de puternic, rucola este un ingredient foarte potrivit pentru a fi folosit crud in salate, dar si in sandwich-uri. Gustul sau pregnant face ca aceasta planta sa fie folosita mai degraba in combinatii simple, nefiind recomandata combinatia cu condimente sau alimente cu un gust la fel de puternic. De aceea, in general, putina sare sau zeama de lamaie sunt suficiente pentru a pune in valoare aceasta planta.

Rucola are capacitatea de a imbunatati diverse preparate, aceasta planta avand un farmec si o savoare deosebita. Este excelenta in combinatie cu rosii, rosii cu usturoi, rosii cu branza, rosii cu branza si sos pesto .

Pentru salate, este indicat sa fie folosit un dressing din otet, ulei de masline, suc de lamaie, combinate sau separat. Salatele pot fi create si in combinatie cu fructe exotice , precum salata de rucola cu nuci si rodii.

Pentru sandwich-uri tipic mediteraneene, se foloseste mozzarella proaspata, felii de rosii, sos pesto si frunze de rucola, toate pe o felie de paine de tip chabatta.

De asemenea, rucola este folosita in Italia in compozitia pizzei.

O alta varianta de rucola gatita este cea in combinatie de peste. De exemplu, un pastrav afumat poate fi servit cu o garnitura de cartofi noi si rucola.

De asemenea, rucola este adesea folosita in compozitia pastelor, ca de exemplu spaghete cu rucola si masline negre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului