Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #couscous

Cum gatesti couscous

Couscousul este un aliment extrem de interesant datorita numeroaselor modalitati de a-l folosi in bucatarie. Aceste bobite mici se fierb si se pot amesteca cu aproape orice fel de ingrediente si mancaruri.

Couscousul nu prea are o aroma a lui, insa tocmai de aceea el este perfect pentru amestecuri. Se poate condimenta couscousul cu legume, supe, ierburi aromatice, condimente, fructe uscate, carnuri, sosuri etc.

Metode de a gati couscous

Pentru a gati couscousul trebuie sa verifici pe pachet daca este vorba despre couscous traditional sau instant. In cazul primului, acesta se gateste un timp indelungat. O cana de couscous uscat inseamna cam doua cani si jumatate de couscous preparat. In cazul in care couscousul urmeaza sa fie folosit ca garnitura, este suficienta o cantitate de aproximativ jumatate de cana sau trei sferturi de cana pentru fiecare persoana.

Pentru a obtine un couscous pufos, cu granule separate, este indicat sa-l gatesti la abur. Aceasta metoda de preparare este indicata pentru felurile de mancare dietetice.

Se poate gati couscous si ca pe un orez. Se topeste niste unt intr-o tigaie, se adauga couscousul, apoi o supa si se da in clocot, dupa care se fierbe pana cand lichidul este absorbit. Couscousul se agita, apoi, pentru ca granulele sa se separe.

O modalitate simpla de a gati couscous prefiert este sa pui o cratita cu apa la fiert pana da in clocot. Adauga sare, amesteca si adauga couscous. Este suficient sa pui o cana si jumatate de couscous la 2 cani si trei sferturi de apa. Ia cratita de pe foc si asteapta 5 minute. Couscousul trebuie sa devina usor si pufos dupa ce absoarbe apa. Pentru un plus de aroma, se foloseste supa in loc de apa. Couscousul poate fi amestecat cu unt, condimente, sosuri, carne sau alte ingrediente.

Mancaruri cu couscous

Couscousul este folosit de mii de ani in Africa de Nord. Acesta constituie un bun inlocuitor pentru paste, orez sau cartofi. In general, couscousul se foloseste impreuna cu peste sau carne si legume. Cu toate acestea, couscousul poate fi utilizat si in deserturi sau gustari, amestecat cu fructe si iaurt.

Supa de vita, pui sau legume ii adauga o aroma deosebita daca este folosita in loc de apa. Apa in care este fiert poate sa contina seminte de pin, cimbru, oregano, busuioc, scortisoara sau alte condimente si plante aromatice.

foto : eatingwell.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare