Sfaturi culinare

#retete ziua barbatului #omleta #cafea #quiche #portocale #mic dejun

Cum ii pregatesti un mic dejun la pat de Ziua Barbatului

Micul dejun la pat este intotdeauna o surpriza frumoasa, astfel incat cu acest gest nu poti sa dai gres. Fie ca vrei sa-l surprizi placut chiar de la inceputul zilei, fie ca nu ai reusit sa planifici altceva pentru barbatul pe care il iubesti, un mic dejun la pat este la indemana si are un efect garantat. Chiar daca nu mai urmeaza un alt cadou, o petrecere sau o iesire in acea zi, cu un mic dejun la pat va sti ca te-ai gandit la el de la primele ore ale diminetii.

Iata cum ii poti pregati mic dejunul la pat, de Ziua Barbatului:
 

1 Pregateste accesoriile de care ai nevoie
 

Cumpara din timp o tava de lemn, cu manere, special conceputa pentru a servi mic dejunul in pat. Poti gasi la magazinele de accesorii si decoratiuni servete din material aderent, care se fixeaza de tava si nu lasa vesela si tacamurile sa alunece.

Daca ai o vaza foarte mica prin casa, cumpara o floare micuta, gen lacramioare . Acest accesoriu este optional, dar are un efect deosebit pe tava cu micul dejun si chiar si barbatilor le plac astfel de detalii. Fa-l sa se simta ca la un hotel de lux si tine cont de micile amanunte. Foloseste vesela de aceeasi culoare si servetele frumoase.
 

2 Ocupa-te de meniu
 

Pregateste o omleta deosebita. In loc sa fie una faramicioasa, alege varianta unei omlete compacte, groase, pe care sa o poti felia. Pentru acest lucru vei avea nevoie de o tava mai mare, pentru a putea sa o intorci cand se prinde. Cele mai bune omlete sunt cele facute in cuptor. Daca ii plac legumele si verdeturile, alege o omleta cu ciuperci si parmezan.

Sursa foto: xs-recipes.blogspot.comPentru un preparat elegant, fa o omleta cu scoici si smantana sau o omleta cu somon afumat si ceapa verde.

Sursa foto: whatscookintew.blogspot.comDaca omleta nu este o optiune, incearca atunci o paine cu branza, ceapa si usturoi, la cuptor. In cazul in care barbatul tau obisnuieste sa manance sandwich-uri, de ziua barbatului ii poti face un sandwich special si hranitor, cu carne de vita si ridichi.  O alta varianta foarte atractiva pentru micul dejun este sa faci un preparat frantuzesc, quiche cu stevie si branza de capra .

Sursa foto: eatingoutloud.comCumpara 1-2 fructe, dintre preferatele lui, spala-le bine si taie-le cubulete. Serveste-le alaturi de omleta. Portocalele sunt cele mai recomandate. Foloseste alte doua portocale pentru a-i pregati sarbatoritului un pahar de suc proaspat de portocale. Este cea mai sanatoasa si mai buna varianta cu putinta acest suc natural. Umple paharul trei sferturi si aseaza-l in stanga farfuriei, la “ora 11”. Poti face si sucuri naturale combinate, ca de exemplu un suc de spanac si morcovi sau o limonada cu banane.

Sursa foto: realsimple.comPregateste o ceasca de cafea aburinda si aseaza-o in coltul din dreapta a farfuriei, la “ora 1”.

Daca prietenul sau sotul tau obisnuieste sa citeasca ziarul, este bine sa asezi si ziarul pe tava, astfel incat sa ai meniul complet pentru un mic dejun la pat. In loc de ziar poti improviza. De exemplu, ai putea sa-ti faci pe ascuns o poza provocatoare, sa o scoti la imprimanta si sa o ascunzi pe tava in asa fel incat sa o descopere la momentul oportun.

Distractie placuta de Ziua Barbatului!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare