Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #masurare ingrediente #masurarea ingredientelor #ingrediente lichide #ingrediente solide

Cum masori ingredientele pentru retete? Calculeaza corect valoarea unitatilor de masura

Daca obisnuiesti sa te inspiri de pe internet pentru retete noi si savuroase, cu siguranta te-ai lovit de unitati de masura precum "cup", "teaspoon" sau "ounce" si ai pierdut minute bune incercand sa afli ce cantitate descriu toate aceste unitati de masura. Masurarea corecta a ingredientelor face diferenta intre o reteta reusita si una sortita esecului, asadar iata cum poti masura corect ingredientele.

Cat inseamna 1 cup pentru ingrediente lichide

Cup este unitatea de masura folosita cel mai frecvent in bucatarie, atat pentru ingredientele lichide, cat si pentru cele solide.

Pentru ingredientele lichide, 1 cup inseamna 250 ml, adica un pahar sau o cana. Fiecare "cup" poate avea masuratori secundare, care se convertesc astfel:

  • 1/8 cup = 30 ml
  • 1/4 cup = 60 ml
  • 1/3 cup = 80 ml
  • 1/2 cup = 125 ml
  • 3/4 cup = 180 ml

Cat inseamna o lingurita si o lingura

Uneori, este posibil sa ai nevoie de cantitatea exacta care poate fi masurata cu o lingurita sau o lingura si ar fi bine sa calculezi gramajele cu precizie, deoarece ele influenteaza felul in care va iesi preparatul tau.

  • 1 lingurita (teaspoon) = 5 ml
  • 1 lingura (tablespoon) = 15 ml

Cat inseamna 1 fluid ounce (fl oz)

Daca in reteta ta este recomandat 1 fluid ounce, trebuie sa stii ca aceasta unitate de masura este echivalenta cu 30 ml.

Ce valoare au unitatile de masura pentru ingredientele solide

Pentru ingredientele solide, vei intalni unitati de masura precum "ounce" si "pound". Transformate in grame, valoreaza:

  • 1 ounce = 28 g
  • 1 pound = 16 ounces = 450 g

Dupa cum ai vazut la inceput, "cup" se foloseste si pentru ingredientele solide, insa cantitatea difera, de la ingredient la ingredient. Iata cateva dintre cele mai comune masuratori pe care sa le retii.

Faina: 1 cup = 140 g si 1 lingura = 10 g
Unt: 1 cup = 230 g
Zahar tos: 1 cup = 200 g si 1 lingura = 15 g
Zahar brun: 1 cup = 220 g si 1 lingura = 15 g
Zahar pudra: 1 cup = 160 g si 1 lingura = 10 g
Cacao: 1 cup = 105 g si 1 lingura = 7 g
Amidon alimentar: 1 cup = 125 g si 1 lingura = 8 g
Praf de copt: 1 lingurita = 4 g
Bicarbonat de sodiu sau sare: 1 lingurita = 8 g
Iaurt: 1 cup = 235 g si 1 lingurita = 15 g
Lapte: 1 cup = 245 g si 1 lingura = 15 g
Smantana: 1 cup = 235 g
Ou intreg = 50 g, 1 galbenus = 20 g, 1 albus = 30 g

Sursa foto: cafefernando.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete