Sfaturi culinare

#conservare portocala #conservare coaja portocala #coaja portocala #portocala

Cum pastrezi coaja de portocala pentru prajituri

Un chec, un cozonac sau o prajitura n-ar fi la fel fara un strop de coaja de portocala. Si cum nu intotdeauna ai la indemana o portocala pe care sa o razi, este bine sa pastrezi coaja din timp. Cum? Iata in continuare doua solutii simple!

Coaja rasa, la borcan

Sursa foto: specialforkblog.com

Inainte sa pregatesti un fresh sau sa folosesti pulpa de portocala pentru un tort, spala bine fructul si rade-i coaja pe razatoarea mica. Pune-o intr-un borcan si adauga deasupra zahar. La coaja de la doua portocale e suficient o lingura rasa de zahar. Agita bine borcanul si lasa-l la frigider. De fiecare data cand prepari o prajitura iti iei de acolo cantitatea necesara.

Coaja de portocala confiata

Sursa foto: butterbadge.wordpress.com

O alta varianta, putin mai complicata, este sa o confiezi. Curata cinci portocale si pune cojile intregi intr-o oala peste care adauga 2,5 litri de apa. Lasa sa fiarba 10 minute dupa ce clocoteste, scurge apa si pune iar 2,5 litri de apa si o lingura de sare. Schimba iar apa, adaugand, la fel, sare. Cand a fiert si cea de-a treia oara, clateste cojile si taie-le fasiute. Pune in oala doua pahare de zahar, unul de apa si lasa sa se topeasca, apoi adauga cojile. Fierbe timp de 45 de minute, pana cand partea alba devine stravezie. Pune-le cu tot cu sirop intr-un borcan pe care il poti tine intr-o camara.

Sursa foto principala: cookaround.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete