Sfaturi culinare

#oua proaspete #oua

Cum pastrezi ouale proaspete pana la trei saptamani

Ouale nu lipsesc din niciun frigider, insa cu siguranta cei mai multi oameni le stocheaza gresit, fara sa aiba habar ca risca sa le altereze.

Bogate in proteine, minerale si vitamine, ouale nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Ele se pastreaza cel mai bine la frigider si pot fi considerate "proaspete" pana la trei saptamani, daca sunt stocate corespunzator. Si totusi multa lume face o greseala uriasa.

Temperatura ideala pentru pastrarea oualor

Cei mai multi dintre noi pastram ouale in frigider pentru ca asa ele raman proaspete mai mult timp si pot fi consumate in siguranta pana la trei saptamani. Temperatura optima de depozitare trebuie sa fie mai mica de 20 de grade, pentru a nu se altera, deci daca aveti in casa un loc racoros sau daca locuiti la curte si aveti beci, problema este rezolvata.

Cei care depoziteaza ouale in frigider fac, insa, o mare greseala: le pastreaza pe usa acestuia! De ce este gresit, daca temperatura este sub 20 de grade? Pentru ca usa frigiderului se deschide des, iar la nivelul ei apar mereu fluctuatii de temperatura din aceasta cauza; in plus, probabil ati observat ca usa frigiderului se incinge de cele mai multe ori, mai ales cand il setati sa raceasca mai puternic ce se afla in el. Desi este putin probabil ca temperatura la nivelul usii frigiderului sa depaseasca cele 20 de grade optime, fluctuatiile de temperatura nu sunt deloc benefice pentru oua, care se stocheaza cel mai bine in cel mai rece compartiment al frigiderului.

Specialistii atrag atentia ca ouale trebuie tinute departe de alte alimente cu miros puternic, pentru ca se pot contamina; tot de aceea ele se pastreaza, in mod ideal, in cutia destinata lor. Evitati sa le schimbati locul prea des pentru ca variatiile de temperatura nu le fac bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului